Nişancı Mahallesi Balcı Yokuşu üzerinde bulunan, muhteşem manzarasıyla İstanbul’un cazibe merkezi haline gelecek olan Eyüpsultan Seyir Terası’nın açılışına Bakan Yerlikaya ve Başkan Deniz Köken ile birlikte İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BAKAN ALİ YERLİKAYA: BURASI İSTANBUL’UN KALBİ

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Bakan Yerlikaya Eüpsultan'ın İstanbul'un kalbi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Böyle güzel bir manzara, böyle tarihi bir ana tanıklık etmek için buraya gelen hanımefendiler, beyefendiler hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İstanbul'umuz şehirlerin sultanı. Bu kutlu şehrin, bu mübarek şehrin çok kıymetli bir manevi büyüğü var Eyyüb el Ensari hazretleri. Eyüpsultan ilçemiz de İstanbul’un kalbi. Bu şehirde 5 yıldan beri, Gaziantep’ten tanıdığım kardeşim Deniz Köken bey çalışıyor.  Belediye başkanları, şehrimizi emanet ettiğimiz kişiler. Belediye başkanı demek şehir emini demektir. Son 5 yılda Eyüpsultan’da, yaşama dair ortak tüm ihtiyaçlarımızı emanet ettiğimiz Deniz Köken başkanımızdan razı mısınız? Deniz Köken başkanımız 90 eserin yanına öyle bir eser kattı ki, İstanbul’a gelenler mutlaka ama mutlaka bu seyir terasına gelecekler.”

Bakan Yerlikaya konuşması sırasında, törene katılan Eyüpsultanlılardan 31 Mart’ta yapılacak seçimde vatandaşlardan Başkan Deniz Köken ve İBB adayı Murat Kurum’a desteklerini istedi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi.

10 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Vatandaşların konforu ve memnuniyeti için tüm detayları büyük bir titizlikle gözden geçirilen ve yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine kurulan seyir terası 10 bin metrekare yeşil alana sahip.

ÇOK FONKSİYONLU TESİS

Seyir terasıyla birlikte bu alanda Manzaram Eyüpsultan isimli kafeterya, çay evi, koşu ve yürüyüş yolları, çocuklar için oyun alanları, pergola, çardak, çimenlik alanlar ve otopark gibi bölümler de yer alıyor.

Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı! Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı!

İSTANBUL’UN EN GÜZEL MANZARALARINDAN BİRİ

Eyüpsultan Seyir Terası sayesinde Eyüpsultanlılara olduğu kadar tüm İstanbullulara, yeşilin arasında keyifli vakit geçirebilecekleri muhteşem güzellikte manzarasıyla yeni bir mekan kazandırıldı.

Editör: Anıl Kılıçlı