14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerde İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilip TBMM’nin yolunu tutan Seyithan İzsiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmadı. Seyithan İzsiz, Avcılar Double Tree By Hilton Otel'de yaptığı davetle gazetecileri ağırladı. İzsiz hem kendi hem de basın emekçilerinin yoğun programı nedeniyle bu toplantıyı yapmakta biraz geç kalındığını ifade ederek konuşmasına başladı.

İZSİZ: AY SONUNA KADAR BÜTÜN ADAYLAR BELLİ OLUR

Yerel seçim süreciyle ve kendi Meclis çalışmaları kapsamında açıklamalar yapan Seyithan İzsiz, “Genel seçimlerin üzerinden 7-8 ayı geride bıraktık. Tatilin ardından Ekim ayından itibaren Meclis çalışmalarına başladık tekrar. Haftada 3 gün yoğun bir tempoyla çalışıyoruz ve bütçe dönemlerinde biliyorsunuz sabahlara kadar sürüyor oturumlar. Bölgemizin sorunlarını parlamentoda dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Şimdi yerel seçim sürecindeyiz. Partiler kendi adaylarını belirliyor. Bu ayın sonuna kadar tüm adayla belli olur düşüncesindeyim. Ben meclisin çok yoğun olacağını düşünmüyorum. Çünkü vekiller yerel seçim çalışmaları kapsamında adaylarla birlikte saha çalışması yapacaktır.” dedi.

ESENYURT’UN SORUNLARINI GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ”

Milletvekili seçildiği İstanbul 3. Bölgede başta Esenyurt’un geldiğini söyleyen İzsiz, “Ben parlamentoda ne yaptım? 13 ilçemiz var bölgemizde. Bu 13 ilçemiz için birçok sorun ve sıkıntı dile getirilebilir. Bu ilçelerimizin başında Esenyurt var. Esenyurt’un sorunlarını dile getireceğiz ve diğer vekil arkadaşların da Esenyurt’un sorunlarını dillendirmesine öncülük edeceğiz inşallah.

Bizim toplum olarak diyalog sorunumuz var. Diyalog kuramazsak hiçbir sorunu çözemedik. Son meclis konuşmam insan üzerineydi. Bizim birbirimize toplumsal manada birbirimize ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

MEHMET MERT: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA DAHA ÇOK ÇALIŞMA İSTİYORUZ

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert toplantıda konuşarak, “Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı ilk kez gazetecilere 10 Ocak için bir yemek organize etti. Seyithan Bey’in partisi İYİ Parti ve diğer partilerden de benzer uygulamalar bekliyoruz. Ayrıca Türkiye’deki basın özgürlüğü konusunda daha fazla çalışma yapılmasını talep ediyoruz.

Bizim camiada da birtakım sıkıntılar var. Arkadaşlar, bir ürünü geliştirmezseniz satamazsınız. Yayın organlarınızı daha işlevsel, internet portallarınızı daha güncel tutmalısınız ki satabilesiniz.” diye konuştu.” diye konuştu.

Bir gazeteci, medya sektöründe ciddi sıkıntılar olduğunu ve bu sıkıntıları iktidara ulaştırmada sorun yaşadıklarını ifade ederek, “Seyithan Bey dertlerimizi Sayın Cumhurbaşkanına ulaştırma noktasında yardımcı olabilir.” dedi.

İYİ Parti’nin İBB adayı kim olacak?

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin İYİ Parti’nin İBB adayı kim olacak şeklindeki sorusunu yanıtlayan İzsiz, “2-3 aday adayı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti’nin adayının da açıklanması bekleniyor. Dediğim gibi ay sonuna kadar açıklanacağı düşünüyorum tüm adayların. Bizim de yine İBB adayımız dahil ay sonuna kadar açıklayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

“ESENYURT BU KADAR KAOTİK LANSE EDİLMEYİ HAK ETMİYOR”

Seyithan İzsiz, Esenyurt’un sorunlarına ilişkin konuşup çözüm önerilerini sundu. İzsiz şunları söyledi;

“Esenyurt malumunuz kötü olaylarla ve beton yapısıyla hep gündemde olan ama hayır o kadar değil diyebileceğimiz bir yer. Bağlantı yolları ortasında olduğu için bir kere konumu çok değerli. Türkiye’deki ihracatın yüzde 6’sı Esenyurt’taki sanayiden karşılanıyor. Bizim 3500 tane fabrikamız var Esenyurt’ta. İlçemiz aynı zamanda kentsel dönüşümde otel yapılanmasının öncüsü bir kenttir. Çarpık yapılaşma var ama Esenyurt bu kadar kaotik olarak lanse edilmeyi hak etmiyor. Üniversitelerle birlikte gençlik kenti olması lazım Esenyurt’un. Esenyurt’taki trafik sorununu ancak raylı sistemlerle çözebilirsiniz. Benim de İBB Meclisi’nde bulunduğum Kadir Topbaş’ın döneminde ihaleler yapıldı. Ancak geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanımız ‘projesiz ihale’ diye tanımladı. İBB Başkanımız televizyonlarda da sürekli projelerin engellendiğine ilişkin açıklamalar yapıyor. Ben toplumda büyük bir uzlaşı ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Siyasi çekişmelerle bu toplumun cezalandırılmaması gerektiğini düşünenlerdenim.”

“HAKKIMDAKİ İDDİALARA BELGELERLE TELEVİZYONDA CEVAP VERECEĞİM”

İzsiz şahsı adına bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade derek, “Yakında beni daha çok ekranlarda göreceksiniz ve hakkımda atılan iftiralara belgelerle cevap vereceğim. Çünkü ben dayanıksız konuşmam. Ayrıca benim uzun yıllardır yanımdasınız ve ne kadar vatansever bir isim olduğumu en iyi bilen sizsiniz. Bugün yerin üstündeyiz, yarın yerin altında olacağız. Ben sayısız kere incitildim ama hiç incitmedim.” dedi.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

“İMAMOĞLU’NUN İYİ PARTİ’YE MÜDAHALE ETMEDİĞİNE İNANMAK İSTİYORUM”

‘İmamoğlu tarafından İYİ Parti’ye bir operasyon yapıldığını düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan İzsiz, “Ekrem Bey’le biz aynı mahallenin çocuklarıyız. Benden 6 yaş büyük kendisi. Farklı siyasi partilerde olmak düşmanlık yapmayı gerektirmez. Ben Ekrem Bey gibi entelektüel bir birikimi olan bir şahsiyetin İYİ Parti’nin iç işlerine karışma gibi bir harekette bulunmaması gerektiğine inanıyorum. Ama en son yaşanan İBB Meclisi’ndeki hadiseyi düşündüğümüzde İBB İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili eğer partisi adına Ekrem Bey’le görüştüyse bu siyasi nezaketten uzak bir davranıştır.” ifadelerini kullandı. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı