Belen’in sahip olduğu coğrafi konum, tarihi değerler, tarımsal üretim ve tesisleşme konusundaki olanakları ile insan potansiyeli konusunda önemli imkanlara sahip olduğunu söyleyen Dağlı, “Belen’de doğup büyümüş, tüm yaşamını burada geçirmiş, esnaflıktan gelen, tecrübeli bir siyasetçi olarak Belenli hemşerilerimin her ihtiyacını, her sorununu ve eksiğini biliyorum. Belen’e yapılacak her yatırım ülkeme yapılmış, Belenliye verilen hizmet milletime verilmiş demektir. Coğrafi olarak stratejik bir öneme sahip bulunan Belen’in kalkınması, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle refah düzeyi yüksek bir yaşam sürmesi için çaba harcayıp, hep birlikte başarıyı yakalamak için gayret göstereceğim. Belen’in kendi topraklarında, kendi insanı tarafından üretilen her türlü gıda ürününün tanıtımı ve satışının “Belen” markası altında tüketiciye ulaştırılmasının önünü açıp, ilçemizi her yönüyle marka şehir haline getireceğim” dedi.

NİHAT DAĞLI BAŞKAN OLMADAKİ AMACINI ŞU ŞEKİLDE ANLATTI:

AK Parti Belen İlçe Başkanlığım sırasında severek ve isteyerek özveriyle yerine getirmiş olduğum hemşerilerime hizmet görevimi, yine büyük bir şevk ve azimle Belediye Başkanı olarak devam ettirmek ve daha ileri aşamalara taşımak istiyorum.

Belen merkezde yaşayanların yanısıra mahalle statüsüne alınan kırsal alanlardaki vatandaşlarımızın ne gibi sorunları ve talepleri olduğunu ilçe başkanlığı dönemimde çok iyi gözlemlemiş ve gerçekleştirilmesi gereken çalışma ve projeleri belirlemiş durumdayım. Belediye başkanı olduğum takdirde rutin belediye hizmetlerinin ötesinde, hemşerilerimin ekonomik gelir düzeylerinin artması, yaşam çıtalarının yükselmesi, eğitim ve sağlık sorunlarının çözümü için, belediyemizin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve diyalog içinde olup, azami derecede hizmet üretmesi için çaba harcayacağım.

TANITIM VE ÜRETİME AĞIRLIK VERECEĞİM

Büyük Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın 1534 yılında gerçekleştirdiği Bağdat Seferi dönüşünde bizzat verdiği emirle kurulan, beş buçuk asırlık tarihe sahip Belen ilçemizin, iç ve dış turizme yönelik tanıtım faaliyetlerine ağırlık vereceğim. Bu kapsamda halen ilçe merkezimizde bulunan ve han, hamam, cami ve dükkanlardan oluşan Sultan Süleyman Külliyesi’nin turizme kazandırılması ve ilçemiz için gelir sağlayıcı bir eser olarak değerlendirilmesi için gerekli girişim ve çalışmalarda bulunacağım.

Yaz mevsiminin oldukça sıcak geçtiği yöremizde, sahip olduğu yaylalarıyla üç dört ay süresince ilgi odağı olan Belen, binlerce kişi tarafından mevsimlik yerleşimin yanısıra, gezi, dinlenme ve sportif aktiviteler için de  tercih edilmektedir. Bu kapsamda esnafımız ve köylerdeki üreticimizin ilçemizi ziyarete gelenlerden daha fazla ekonomik gelir elde etmesi için belediyemizin eğitici ve yönlendirici olmasını sağlayıp, bu amaca yönelik yatırımların yapılması için çalışacağım.

“BELEN” MARKASININ BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIM

Ülkemizin en önemli devlet yolu olan D100 karayolu (E-5), ilçemizin sınırları içinden geçmektedir. Ve bu yolu kullanan araç sahiplerinin büyük bölümü Belen’de mola verip alışveriş yapmakta, restaurantlarımızda yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. İş yapabilme potansiyelinin büyük olduğu ilçemizde bu tür hizmetlerin daha yaygınlaşması, esnafımızın hizmet kalitesinin artırılması, satılan ürünlerden yerel halkımızın daha fazla kazanç elde etmesi ve “Belen” markasının çok geniş çevrelerce bilinmesi için gereken çalışma ve çabayı ilgili kurum, kuruluş ve esnafımızla işbirliği içinde ivedilikle göstereceğim.

DAĞLI’NIN BELEN’DE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ PROJELER

Her yönüyle gelişmeye açık, insan potansiyeli, coğrafi konumu ve doğal kaynaklarıyla hem üretim hem de yatırım yapma konusunda birçok olanağa sahip Belen’de, halkımızın teveccüğü ile belediye başkanlığı görevini üstlendiğim takdirde öncelik sırasında göre; İhtiyaç duyulan her mahalleye kapalı semt pazarları kurulması, vatandaşımızın sağlık sorunlarının en kısa yoldan ve ivedi olarak çözümlenmesi için devlet hastanesi yaptırılması ve gençlerimizin eğitimlerine katkı amacıyla meslek yüksek okulu açılması için gereken her türlü girişimde bulunup, çaba harcayacağım.

Ayrıca ev sahibi olmayan hemşerilerimizin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla TOKİ projelerinin Belen’de daha yaygın olarak uygulanması için ilgili kurumlarla diyaloğa geçip, gerçekleştirilecek projeler adına yol gösterici olacağım.

YAŞLILARIMIZ VE KADINLARIMIZ YAŞAMDAN KOPMAYACAK

Bu arada gençlerimizin sosyal ve kültürel yönden gelişimi, boş zamanlarını yararlı işlerle geçirmesi ve bağımlılık gibi kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için belediyemiz tarafından gençlik eğitim merkezleri açılmasını sağlayacağım.

Yaşlılarımız ve kadınlarımızın yaşamdan kopmamaları, evlerine kapanıp kalmamaları için sosyal yaşam merkezleri oluşturacağım. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine destek amacıyla taziye evlerini hizmete açacağım.

İlçemiz, ülkemizin güneşi en bol bölgesinde bulunmaktadır ancak kış aylarında daha modern sistemlerle ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanması için doğalgaz bağlantısının Belen sınırları içinde mümkün olduğunca yaygınlaştırılması için çaba harcayacağım.

ESNAFIMIZ İÇİN OTO SANAYİ SİTESİ KURACAĞIM

İlçemizdeki araç sahiplerinin daha kolay ve başka ilçelere gitmeden hizmet alması ve oto sanatkarlarımızın Belen’de mesleklerini sürdürmeleri amacıyla oto sanayi sitesi kurulması için gerekli girişimlerde bulunup, yaşama geçirilmesini sağlayacağım.

Belenimiz marka değeri yüksek, tarihi ve turistik bir şehir olmayı, sahip olduğu çoğrafi konum, özgün ve doğal ürünleri ve çalışkan halkıyla fazlasıyla hak etmektedir. Ben de bu topraklarda doğup büyüyen, havasıyla, suyuyla, kültürüyle burada yoğrulup, siyasi ve iş yaşamı tecrübesine sahip biri olarak, hemşerilerim için her şeyin en güzelini yapma adına Belen Belediye Başkanlığına talibim..!

NİHAT DAĞLI KİMDİR?

5 Mayıs 1952’de Hatay’ın Belen ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Belen’de tamamladım. İskenderun Oto Sanayi Sitesi’nde 20 yıl süresince esnaflık yaptım. Ardından 5 yıl emlak danışmanlığında bulundum. Mesleki yaşamım boyunca halkla ve esnafla hep içiçe olup, oto sanatkarlarının sorunlarının çözümü için mesleki kuruluşlarda üye olarak görev aldım.

Esnaflık ve emlak danışmanlığım sırasında ilgi duyduğum siyasete 2010 yılında AK Parti Belen İlçe Başkanı seçilerek aktif olarak geçiş yaptım. Üç dönem üst üste aynı göreve seçildim. Bu süre içinde gerçekleşen 6 (yerel ve genel) seçimde ekibimle birlikte başarılı çalışmalarda bulunarak, partimizin oyunun her defasında artış kaydetmesini sağladım.

İlçe başkanlığımın ilk döneminde, Belen Belediye Meclisi’nde muhalefet görevini yürüten parti grubumuzla birlikte ilçe sorunlarına çözüm getirilmesi için grup başkanı olarak toparlayıcı ve yönlendirici görevimi en iyi şekilde yerine getirdim.

Partimiz 2014 yerel seçimlerinde Belen’de yerel iktidarı elde edince, ilçe başkanlığı görevimi devredene kadar belediye başkanımız ve meclis grubumuzla uyum içinde çalışıp, Belenli hemşerilerimizin en iyi hizmeti alabilmesi için çaba harcadım.

Altı yıllık ilçe başkanlığı dönemim boyunca doğup büyüdüğüm, anne ve baba tarafından tüm akrabalarımın yaşadığı Belen’in mahalle ve köylerini sık sık ziyaret edip, yaşam alanları ve vatandaşlarımızın ihtiyacı olan eksikliklerin tamamlanması ve yeterli derecede kamu hizmeti alabilmesi için gayret gösterdim.

İlçe başkanlığında benimle birlikte görev üstlenen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla yapmış olduğumuz görev dağılımı çerçevesinde, halkın yanısıra, sivil toplum kuruluşları ve basınla yakın diyalog içinde olup, engellilerimizin, yaşlı, kadın ve çocuklarımız ile öğrenci ve gençlerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenip, ilçe başkanlığımıza gelen tüm ihtiyaç sahiplerinin geri çevrilmeden, kamu kurumlarından olan taleplerinin karşılanması için gereken girişimlerde bulundum.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi