İstanbul Fatih'te yaşanan olay Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Kamera kayıtlarıyla da ortaya çıkan olaya göre Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep oldu.

Türkiye gündemini sarsan olayın ardından Göçer'in eşi Öznur Göçer'den üzücü açıklamalar geldi. Göçer, Fox TV'de Çalar Saat programına konuk olarak şunları söyledi;

"Vuran kişinin daha gelmeyeceğini düşündüm. Şahıs vurmuş, tekrar olay yerine geliyor birini arıyor. Ben polislerin ifadesini merak ediyorum. En azından Somali Cumhurbaşkanı'nın özür dilemesini beklerdim. Ceza alacağını düşünmüyorum.

Bu olacağın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Emre'nin motoru tam teşkilattı. Kendini sevdiği için her şeyini alırdı."

CHP'nin Diyarbakır Sur adayıydı; Evinde ölü bulundu CHP'nin Diyarbakır Sur adayıydı; Evinde ölü bulundu

NELER YAŞANDI?

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul’daki Aksaray Kennedy Caddesi’nde trafikte seyir halindeyken bir motokuryenin ölümüne yol açmakla suçlanıyor.

Mahmud’un kullandığı araç 30 Kasım'da, motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete arkadan çarpmış, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Göçer 6 Aralık’ta hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaydan hemen sonra düzenlenen kaza tespit tutanağında motosiklet sürücüsünün şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu olarak yer aldığını, araç sürücüsüne bir kusur atfedilmediğini, gözaltına alınan Mahmud’un bu yüzden “taksirle yaralama” ile suçlandığını ve serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Başsavcılık ayrıca Göçer’in hayatını kaybetmesinin ardından dosyanın 7 Aralık’ta trafik bilirkişisine gönderildiğini ve bilirkişinin aynı gün Göçer’in kusuru olmadığı yönünde görüş bildirdiğini, şüpheli hakkında 8 Aralık’ta yakalama kararı çıkarıldığını ancak şüphelinin 2 Aralık’ta Türkiye'den ayrıldığının tespit edildiğini duyurmuştu.

Adalet Bakanı Tunç, kaza sonrası olay yeri incelemesini ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatıldığını söylemişti.

Editör: Anıl Kılıçlı