Ülkemizin başarılı bilek güreşçilerinden olan Ve birçok yarışmada Türkiye şampiyonluğu elde eden Özgür Yılmaz, ekonomik nedenlerden dolayı spora ve üniversite eğitimine devam etmede zorluk yaşadığından, spora gönül veren kişi, kurum ve yöneticilerden destek bekliyor.

Spordan kopmamaK için sakatlanma pahasına çalışmalarına devam edip, şampiyonalara katılan Özgür Yılmaz, içinde bulunduğu durumu gazetemize yazdığı bir mektupla anlatarak, desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Mücadeleci ruhuyla akranlarına örnek olan başarılı sporcumuz mektubunda şu ifadelere yer veriyor:

SPORDA BİLEĞİNİ BÜKEN YOK AMA HAYAT ŞARTLARI ZORLUYOR

“22 Ağustos 1998’de İstanbul’da doğdum. Bilek güreşine 15 yaşında başladım ve 2014’te üç aylık sporcuyken Türkiye üçüncüsü. 6 ay sonra 2015 milli takım seçmesinde tekrardan Türkiye üçüncülüğünü elde ettim.

Yoğun tempolu çalışmanın ardından 2015 yılı sonunda düzenlenen Kulüplerarası Bilek Güresi Türkiye Şampiyonası’nda ilk Türkiye şampiyonluğumu kazandım. Ancak yıl sonunda talihsiz bir kaza ile dirsek bağlarımın üçte biri koptu ve doktor bir daha bilek güreşi yapmamı yasakladı. Fakat pes etmedim. Sakat olmama rağmen 2016 yılında milli takım seçmesinde Türkiye ikincisi oldum.

2016 Avrupa Şampiyonası Romanya Bükreş’te gerçekleşti. Avrupa şampiyonu olan rakibim ile çok uzun bir maç sergiledim ancak ne yazıkki dirseğim bu karşılaşmada yeniden sakatlandı. Ancak bu durumdayken Bulgaristan’da yapılan 2016 Dünya Bilek Şampiyonası’na da katıldım.

2016 yılının sonunda Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitime başladım.

Babam emekli olduğu için kısıtlı imkanlarla hazırlandığım 2017 yılındaki turnuvada açık ara nağmalup Türkiye Şampiyonu oldum. Bu yarışmadan bir hafta sonra Üniversitelerarası Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nı da nağmalup bir şekilde tamamlayıp, şampiyonluğu elde ettim.

Polanya’da düzenlenen 2017 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na katıldım. Aynı yıl Macaristan’da yapılan  2017 Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda dünya 6.sı oldum.

2018 yılındaki milli takım seçmelerinde Türkiye Şampiyonu oldum ve 2018 Avrupa Şampiyonası’nda Bulgaristan’da yarıştım. Antalya’da gerçekleştirilen 2018 Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ise çeyrek finalde elendim

Şuanda spora devam etmek için tüm imkanlarımı kullanıyorum ancak yine de maddi sıkıntı yaşıyorum. Sporda kimse bileğimi bükemese de hayat şartları zorluyor. Bana destek verilmesini istiyorum.” (Özgür Yılmaz)

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi