14 ve 28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesinin ardından CHP'deki değişimi en yüksek sesle dile getiren ve 'değişim' yürüyüşü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olması fikri için önemli açıklamalara imza attı.

Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma

"İMAMOĞLU GEÇ KALIYOR"

12 Temmuz'da CHP Genel Merkezi önünde olmayı planlayan Özcan, "İmamoğlu'nu desteklemem için önce; İmamoğlu'nun 'Ben varım' demesi gerekiyor. İmamoğlu'nun henüz 'Genel başkan istifa etmelidir' veya 'Ben de genel başkanlığa adayım' demesi halinde; benim İmamoğlu'na destek açıklamam söz konusu olabilir. Halkı dinleyerek, konuşan bir siyasetçiyim. Sadece söylediğim şu; şu an halkın nazarında veya halkın umut olarak gördüğü kişi Ekrem İmamoğlu.

'Kurtarırsa bu partiyi, ülkeyi İmamoğlu kurtarır' sözleri yaygın. Ama Sayın İmamoğlu adım atmakta bence biraz geç kalıyor. Ve geç kaldığı her gün kendisine zarar veriyor. Değişim çağrısında bulunanlara 'Artık top çevirmenin faydası yok' diyorum. Direkt adını koyalım; genel başkan değişmeli. Genel başkan hatta bana göre kaybettiği bu seçimden sonra salona dahi gelmemeli. Bırakın adaylığı, salona dahi gelmemeli. Hangi yüzle o salona gelecek. Şu anda değişim isteyenler de net bir şekilde 'Değişim genel başkandan başlamalı' demeli ve elini masaya vurmalı" diye konuştu.

Editör: Anıl Kılıçlı