İstanbullular, kış mevsiminde kar yağışına hasret kaldı. Kısa bir zaman içinde yağış gerçekleşse de, barajlar şimdiden kırmızı alarm vermeye başladı. Uzmanlara göre önümüzdeki bahar mevsim normallerinin üzerinde yağış olmazsa, tablo hiç de iç açıcı görünmüyor.

Halkın beklediğinin altında gerçekleşen yağışlar, barajlardaki su seviyesini aşağılara çekerken, yayımlanan son hava durumu tahmini raporuna göre Türkiye, yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

BOZYURT: KIYI KESİMLERDE YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK 
13-17 Mart haftasında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava tahmini raporuna göre yurdun büyük bir bölümü ciddi şekilde yağış alacak. İç kesimlerde ise vatandaşların beklediği kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmini raporunu yayımladığı saatlerde YouTube kanalından bir video paylaşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü İklim Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt, yağışlar için uyarılarda bulundu.

Bozyurt, 11-18 Mart tarihleri arasında yağışların aralıksız devam edeceğinin ifadelerini kullandı. Prof.Dr. Okan Bozyurt, 14-15 Mart tarihlerinde yurdun bazı kesimlerinde kar yağışının etkili olacağını belirtti ve açıklamalarına şu sözleri de ekledi: 

''Eğer bu sistem bizi yanıltmazsa ki bu sene havalar çok değişime uğradı 14-15 Mart’ta gelecek olan sistem de yurdun kuzey iç ve doğu bölgelerinde pek çok merkezinde kar yağışları gerçekleşebilir. Bu tabi ki sevindirici bir gelişme ama onun dışında özellikle kıyı kesimlerde Marmara, Ege ve Akdeniz’de de yağışlar etkili olacak diyebilirim 14-15 Mart civarlarında.'' dedi.
 

Editör: Anıl Kılıçlı