Türk Tabipleri Birliği Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın bir televizyon programında söyledikleri nedeniyle TTB hakkında terör soruşturması kapsamında bir dava açıldı. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi açılan davayla ilgili kararını verdi. Verilen kararda "mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına" hükmedildi.

"MÜCADELE TTB'NİN ADIDIR"

"Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır. Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır. Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır."

FİNCANCI: GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Fincancı ise kararın ardından yaptığı açıklamada, "Mücadeleye devam edeceğiz" dedi:

"Biz her zaman TTB içinde emek vermeye devam ederiz. Gerekirse yeri sileriz, gerekirse deprem bölgesinde yükleri taşırız gerekirse de üretiriz. Halk sağlığı sorunlarını dile getiririz. Görevimizin başındayız. Görev başında olmak da sonlanmayacak."

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

YÜKSEL: HUKUK TANIMAZ KARARI KABUL ETMİYORUZ

CHP PM üyesi Mahir Yüksel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Seçilmiş belediyelere yapılan usulsüz kayyum atamaları, seçilmiş milletvekillerinin tutsak edilmesi yetmiyormuş gibi şimdi sıra seçilmiş meslek örgütlerine kayyum atanmasına geldi. Hükümetin Türk Tabipler Birliği’ne yönelik yaptığı bu hukuk tanımaz kararı asla kabul etmiyoruz. Hükümetin yaptığı bu keyfi uygulamalara derhal son vermesi gerekmektedir. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak şartlar ne olursa olsun hukukun üstünlüğünü savunmaya ve bu anlamsız kararlara bir yenisinin daha eklenmemesi adına mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz."

Editör: Anıl Kılıçlı