İsrail'le ticaretin kesilmesinin ardından ilk açıklama; 'Sürpriz oldu' İsrail'le ticaretin kesilmesinin ardından ilk açıklama; 'Sürpriz oldu'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Taksim'de Afgan bir gencin dans ettiği videoyu paylaşarak, 'Bacha Bazi' adlı geleneği anlattı.

"ERKEK ÇOCUKLARIMIZ DA TEHLİKEDE"

Özdağ, "Taksim'de Afgan bir erkek dans ediyor. Bu dans, bildiğimiz danslardan değil.

Erkek çocuklarının istismar edildiği ve dans ederek diğer erkekleri eğlendirdikleri "Bacha Bazi" geleneği Türkiye'ye ulaştı.

Sadece kadınlarımız değil, erkek çocuklarımız da tehlikede." dedi.

BACHA BAZİ NEDİR?

Bacha Bazi sapkın bir Afgan geleneğidir. Küçük yaştaki erkek çocuklarına kadın kıyafetleri giydirilerek dans ettirilmesi gibi bir pedofili içerir. Bu gelenek başta Afganistan olmak üzere tüm dünyanın en büyük iğrençliklerinden biridir. Bu sapkın Afgan eğlencesi için genelde fakir ailelerin erkek çocukları tercih edilir. Geç saatlerde yapılan bu eğlencelerde çocuklar, partilerde milleti eğlendiriyor. Hatta bir çok kişiyle cinsel ilişkiye zorlanıyor.

Yüzyıllardır İslami esaslarını benimsemiş olan Afgan halkına göre zina çok büyük bir suçtur. Ancak, Afgan erkekleri homoseksüelliği zina olarak kabul etmeyip yaptıkları iğrençliklere kılıf uydurmuşlardır.

Khaled Hosseini’nin Uçurtma Avcısı isimli kitabında değindiği bu Afgan geleneği 1990’lı yıllarda Taliban Hükumeti tarafından yasa dışı ilan edilene kadar, yerel halk tarafından olağan bir şey olarak görülmekteydi. Günümüzde kalkmasını umduğumuz bu gelenek hala Afganistan’ın bazı bölgelerinde sürdürülüyor

Editör: Anıl Kılıçlı