İbrahim Oktugan'ın cenaze imamı 'Sığınmacılara tepki göstermeyin' dedi İbrahim Oktugan'ın cenaze imamı 'Sığınmacılara tepki göstermeyin' dedi

Yetenekli ve değerli doktorlarımızdan bir ilk daha geldi. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Cerrahi Endoskopi Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Polat, ‘umutsuz’ denilen kanser hastasını hayata döndürdü.

KALIN BAĞIRSAKTAN YEMEK BORUSU…

Daha öncesinde 3 gün süren bir ameliyat sonucunda Bosnalı kanser hastası bir kadını iyileştiren Prof. Dr. Coşkun Polat yine bir ilke imza atarak, tıpta nadir görülen bir operasyona imza attı.

4. evrede kanserli bir hasta olan Ayşe Uzun, gittikleri her hastanede yapılacak bir şey yok sözleri ile karşı karşıya kalmış, ölümü beklerken bir vesile ile Prof. Dr. Coşkun Polat'a ulaşıyorlar. Kalın bağırsaktan yemek borusu yaparak sıra dışı bir ameliyata imza atan, Prof. Dr. Coşkun Polat, Ayşe Uzun'u yeniden hayata merhaba dedirtiyor.

COŞKUN POLAT KİMDİR?

Prof. Dr. Coşkun Polat 1963 yılında Kars ili Selim ilçesi Mollamustafa köyünde doğdu. İlkokulu Ankara ve İzmir'de, ortaokulu Kütahya'da, liseyi ise Sivas ve Kayseri'de tamamladı. 1981 yılında başladığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. 1988 yılında Konya ili Seydişehir Merkez Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmet görevine başladı. 1989-1991 yılları arasında Tunceli ili Hozat ve Mazgirt Jandarma Komando Birlikleri'nde Yedek Subaylık hizmetini tamamladı.

1992 yılında Sağlık Bakanlığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde başladığı uzmanlık eğitimini 1996 yılı Ekim ayında tamamladı. 1996 yılı Nisan-Temmuz döneminde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Cerrahi Endoskopi Biriminde Cerrahi Endoskopi sertifikası aldı.
1996 yılında "Abdominal adezyon ve abse oluşumu üzerine enfekte ve steril safra ile safra taşının etkileri" isimli çalışması ile 2 yılda bir düzenlenen ve yaklaşık 3000 hekimin katıldığı 10. Ulusal Cerrahi Kongresinde "En İyi Poster" ödülünü kazandı.

1997-1998 yılları arasında Kastamonu ili İnebolu Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde uzmanlık mecburi hizmet eğitimini tamamladı. 1998-2001 Mayıs döneminde Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Genel Cerrahi Kliniği'nde uzman ve başasistan olarak görev yaptı. 2001 yılı Mayıs ayından itibaren Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2001 Ağustos ayı itibarı ile Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.

2003 yılında 39th European Dialysis and Transplant Association Congress (ERA-EDTA Kongresi) "Oxidative Stress related to prolonged pneumoperitoneum in a rat model of laparoscopic donor nephrectomy" isimli çalıması ile "Poster of Excellence" ödülünü kazanmıştır.

Editör: Anıl Kılıçlı