Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya ve 5 suç örgütü üyesi İstanbul Sarıyer'de yakalandı.

24 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI

Urfi Çetinkaya'nın, 2003'te İstanbul'da 577 kilogram asetik anhidrit, 159 kilogram baz morfin, 617 kilogram eroin, 2013'te Rize'de 159 kilogram, Artvin'de 103 kilogram eroin ele geçirilmesi olayında uyuşturucu maddeleri ruhsatsız olarak ithal veya imal etmek ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak suçlarından arandığı, ayrıca İnterpol tarafından iki farklı dosyadan suç kaydı olduğu ve yargılandığı suçlardan kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Mehmet Cengiz şikayetçi; Çalıştıracak adam bulamıyoruz Mehmet Cengiz şikayetçi; Çalıştıracak adam bulamıyoruz

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi.

1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. 6 ay sonra tahliye oldu.

Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi.

Son Tango adı verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kez de 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi.

TEKERLİK SANDALYEDE HAYATINI SÜRDÜRÜYOR

Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Editör: Anıl Kılıçlı