Emniyete bağlı trafik biriminin tabiri caizse kaşla göz arasında araç çekmesi araç sahiplerini ekonomik anlamda mağdur ettiği gibi emniyet ile vatandaş arasında da büyük tartışmaların fitilini ateşliyor.

Emniyet trafik vakfına bağlı çekiciler Küçükçekmece’de uzun bir aradan sonra iş başı yaptı. Küçükçekmece’nin özellikle Sefaköy civarlarında ve Halkalı Caddesi üzerinde yanlış park eden araçları çekmeye başlayan çekiciler, hiçbir uyarı yapmadan gerçekleştirdikleri çekimler yüzünden araç sahiplerine zor anlar yaşattılar.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

Özellikle araç çekilecek yerler konusunda uzun zamandır yer sorunu yaşayan emniyetin araç çekim birimi yeni bir yediemmin otoparkla anlaşmış olmalı. Çok sayıda çekiciyle yollara çıkan polisler yanlış park olarak değerlendirdikleri tüm araçları deyim yerindeyse kaşla göz arasında çekerek vatandaşlara ekonomik olarak büyük zararlar verdiler.

BASIN MENSUBUNUN ARACI ÇEKİLDİ

Gazetemiz Kent Yaşam’ın bulunduğu Halkalı Caddesi’nde de çokça araç çeken trafik ekipleri, yanlış park edildiği kanaatiyle gazetemize ait Emniyet Genel Müdürülüğü’nden alınan araç tanıtım kartı olmasına rağmen kurumun aracını da çektiler.

Küçükçekmece Adliyesi’nin karşısında oluşturulan yediemine çekilen aracı alırken de gerek çeken polislerin gerek ise otopark işletmecilerinin tavırları tartışmaya neden oldu. Cumhurbaşkanlığı onaylı, emniyet genel müdürlüğünün verdiği basın araç kartının olduğu araçların uyarılmadan çekilmeyeceğini söylediğimiz görevlilerin "Bizi basın masın ilgilendirmiyor, yanlış park gördüğümüz her aracı çekeriz" yaklaşımları konuyu bilmediklerinin gösterdiği gibi tartışmalara davetiye çıkardı.

YASA NE DİYOR?

Çekicilerin araç çekme yetkisi yoktu, yetki trafik polisindedir. Trafik polisi de nerenden araç çekilip, çekilmemesi gerektiğini bilmek durumundadır. Karayolu Trafik Yönetmeliği 119. Madde açık; başka araçların giriş çıkışını engellemiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışını engellemiyorsa o araç çekilmez.

Sağlık kuruluşlarının, kamu binalarının emniyetin, itfaiyenin araçlarının da giriş çıkışlarını engelleyen araçlar çekilecekler, yaya geçitleri üzerindeyse çekilecektir. Çekmenin bir amacı vardır ve her araç o kaşla göz arasında kaldırılıp götürülemez.

ESNAF DA RAHATSIZ

Çok sayıda çekiciyle bir anda cadde ve sokaklara dalan çekim ekibi esnafın dükkanının önündeki araçları da çekmesi sert eleştirilere neden oluyor. Esnaf, ilçe kaymakamlığının bu konuya el atasını istiyor. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı