KÜÇÜKÇEKMECE- Aşıklık geleneğinin dünyaca ünlü ismi Kars’lı Maksut Feryadi’nin öncülüğünde Küçükçekmece Halkalı’da kurulan Aşıklar Otağı Kültür Sanat Evi’nin açılışına Aşıklar- Ozanlar ve sanatçıların yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Kars Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum yöreleri başta olmak üzere aşıklık geleneğinin günümüzde yaşatılmasına öncülük eden  illeri temsilen açılışa katılan aşıklar,  aşıklık geleneğinin bir parçası olan irtiaen atışma yaptılar. Zaman zaman sert sözlerinde kullanıldığı atışma geleneği açılışa katılanlardan büyük alkış aldı.

‘AŞIKLIK BİZİM ÖZÜMÜZ’

Aşıklar Otağı Kültür Sanat Evi’ni yerel ve genel yönetimlerin katkısı olmadan tamamiyle kendi imkanlarıyla ve eş dostun katkılarıyla oluşturduğunu söyleyen Maksut Feryadi ( Koca) yaptığı açıklamada “Amacımız Aşıklık Geleneğini Gelecek Kuşaklara Aktarmak. Aşıklık geleneği bizim öz kültürümüz ve bunu bizden sonraki nesillere aktarmak zorundayız” dedi.

‘DEVLET POLİTİKASI OLMALI’

Konuşmasını sürdüren Feryadi, “Aslına bakarsanız aşıklık geleneği bir devlet politikası olmalı ve bu geleneğimiz liselerden başlayıp Üniversitelerde ders olarak işlenmeli ve bu geleneği yürütenlere devlet sahip çıkmalıdır. Bununla beraber bu geleneğin temsilcileri okullarda öğrencilerimize canlı sunum ve anlatımlar yapmalıdır. Ancak maalesef günümüzde bu kültürel geleneğimizi biz aşıklar kendi imkanlarımızla sürdürmeye çalışmaktayız. Burasıda bu geleneğin unutulmaması, yeni kuşaklara aktarılması ve hatta aşıklık geleneğine meraklı gençlerimizin yetiştirilmesi amacıyla oluşturuldu. Hedefimiz burayı en kısa sürede dernekleştirmek ve daha organize ve daha geniş kitlelere ulaşarak dede korkuttan günümüze uzanan bu özümüz olan aşıklık geleneğini unutturmamak ve yeni temsilcilerini yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Feryadi, konuşmasının sonunda programa katılan, Hasan Babur,Yakup Birdal, Ersin Birdal, Remzi Aslan, Şemsettin Aküzüm, Nusret Ertem, Gökan Türkeş Öngel, Ali Şair, Suat Aküzüm,Ünsal Akbulak,Talip Şabudak, Sırrı Caferoğlu, Murat Koca, Lütfü Karaman, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Yeditepe Ünüversitesi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Alev Yalçınkaya, Özdemir Polat, İhsan Kaya, Rasim Avcı,İstanbul Azerbaycan Derneği Yönetim Kurulu, Azerfem Derneği Yönetim Kurulu,Kars-Ardaha-Iğdır Dernekler Federesyonu,Hüseyin Uğurlu,Burhan Yıldırım ,Yaşam Gazetesi İmtiyaz sahibi Celal Karaali ve Tekelti Tv’ye teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi