2016 yılından bu yana İstanbul ve İzmit'te sahnelenen Şizofren Doktor Alfred, tek perdede izleyicilerin kendisiyle yüzleşmesini sağlıyor. 15 yaşında şizofreni hastalığına yakalanan Alfred, durumundan habersiz, tek bedende iki kişilik durum yaşamakta. Hem psikiyatrist, hem şizofren, geçmiş ve gelecek ile yüzleşme.

Başrolü Serdal Yazıcı tarafından canlandırılan, Levent Oran ve Nilay Turfanda ile iki senedir üç kişilik oyuncu kadrosuyla sahneye çıkmaktalardı. 2018 yılı itibariyle ise oyuna dâhil olan ünlü oyuncu Ayhan Eroğlu, sahnede “ruh satıcısı” rolüyle akıllarda kaldı. 3 Mart 2018’de kültür merkezine Savaşçı dizisinden Murat Serezli, Engin Benli, Alp Öyken ve Şahverdi Ali Eren de katılarak destek verdi.

9 Mart 2018 Cuma 20:00'da ikinci gösterimini yine Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde sergileyecek olan Şizorfen Doktor Alfred oyunu, Kucak Dolusu Hayaller projesi'ne destek verecek. Konuk oyuncular arasında, Kayhan Yıldızoğlu, çok sevdiği öğrencisi Ayhan Eroğlu'nu yalnız bırakmayacak.

Çocukların hayallerini tek tek toplayarak gerçekleştirmek için çeşitli yollar bulan Elif Tezanlar ile Aynur Üsküp anlaşarak tüm Türkiye’de yapılan sanat aktiviteleri aracılığı ile pek çok çocuğun hayallerini gerçekleştirmek üzere 23 Nisan 2018'de belirlenen okullara giderek öğrenciler ile sanatçıların buluşmalarını sağlayacaklar.

1 Nisan 2018'de Ayhan Eroğlu Mersin'de öğrencisi Önder Sarı'nın başrolunü aldığı Umut adlı tiyatro oyununda konuk oyuncu olacak ve orada da bir sosyal sorumluluk projesine destek olacak. ÜniBJK ekibinin'de katkıları ile tüm sanat ekiplerinin sosyal sorumluluklarını uygulamaya koymak için 2018'de pek çok oyuna dahil olan oyuncu Ayhan Eroğlu, bir kaç sinema filmi için de görüsmelerine devam ediyor.

Elizan Altunufağı / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi