Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çarpıcı iddialarda bulunarak, Erdoğan'ın Bölücü Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalançözüm sürecinde üç kez serbest bırakma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Ayrıca o dönem muhalefet blogunda yer alan MHP'nin Sözcüsü Oktay Vural ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aynı çerçevede arşivden çıkan açıklamaları bulunuyor.

İşte Mansur Yavaş'ın iddiaları;

2003
’5 bine yakın PKK teröristi konuşlandı. Biz inceledik, baktık. Irak’ı da kontrol altına alıp güzel bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Bunlar bizim başımıza iş açabilir. Siz gelin, bunları alın. Toplumsal barış adına affedin’ diyor. ABD’lilerin Irak’a girdikten sonraki, 2003’teki isteği.

2006
Ondan sonraki tarihlerde 2006 tarihli bir kanun teklifi veriyorlar bakanlar kurulu kararıyla. Bunun bir maddesi var. Maddenin son fıkrasında, ‘Suç işlemek için örgüt kurma suçuna ilişkin etkin pişmanlık hükümlerinin terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyeleri hakkında uygulanabileceği kabul edilmiştir. Böylece terör örgütleriyle ilgili zaman zaman pişmanlık yasası adıyla kanuni düzenlemeler yapılmasına duyulan ihtiyaç karşılanmış olacaktır. Ancak bu hükme göre terör örgütünün kurucusu, yöneticisi ve üyesi konumunda olan kişi etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilecektir’ diyor. Terör örgütünün kurucuları değil, kurucusu… Terör örgütünün kurucusu bir tanedir (Öcalan).

Şok görüntüler; Liseli genç okulun içinde öğretmenini bıçakladı Şok görüntüler; Liseli genç okulun içinde öğretmenini bıçakladı

İmza Recep Tayyip Erdoğan’ın… O zaman başbakan… O zamanlar Erdoğan, Abdullah Öcalan’ı ‘etkin pişmanlık’tan yararlandırmak istedi. Muhalefetten tepki geldi. Kanunda bu maddeyi geri çektiler.

2013
Daha sonra tekrar 2013 yılında geliyor. Türk Ceza Kanunu’nun 221’inci maddesi hükmü, ‘Bu madde açısından da uygulanır. Kişi etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilir’ diyor…Bu da bakanlar kurulu kararı… Erdoğan’ın imzası var.

Editör: Anıl Kılıçlı