Spor alanında düzenlediği projelerle örnek belediyeler arasında yerini alan Bağcılar Belediyesi bu yılda Yaz Spor Okulları’nı düzenledi. Gençlerin mutlu ve verimli yaz geçirmesi adına yapılan spor okullarından binlerce Bağcılarlı genç yararlandı. Sporun her alanında yapılan aktivitelerde, gençler eğlendi. Yaz Spor Okulları, kapanışını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımı ile “Şöhretler Karması” maçı ile yaptı. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Mahmutbey Stadyumu’nda düzenlenen Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın kapanış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, STK’lar, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ÖZDEMİR: GELİŞTİRMELERİNE FIRSAT VERDİK

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “Çocuklarımızla çok güzel eğitim ve spor faaliyetleri gerçekleştirdik. Gelecek adına Bağcılar’da önemli isimler yetiştirmek istiyoruz. Birçok alanda 6 bin öğrencimize öğrenebilecekleri birçok konuyu işledik. Kendilerini geliştirmelerine fırsat verdik. Sayın bakanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” diye konuştu.

“SPOR İNSANLARI BİR ARAYA GETİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR DİL”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağcılar Belediyesi’nin ve TÜGVA ortaklığı gerçekleşen yaz okulları hakkında şunları dile getirdi;

“Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm Türkiye çapında yaz spor okullarını açtık. Bütün tesislerimizi hem gençlerimize hem çocuklarımıza hem de vatandaşlarımıza açtık. Açık yüzme havuzlarımızda yüzme bilmeyen kalmasın kampanyası çerçevesinde bu yıl 3 milyon gencimize yüzme öğretmeyi planlıyoruz. Bu zamana kadar 7 buçuk milyona yakın gencimize yüzmeyi öğrettik. Bağcılar’da da çeşitli tesisleri birlikte yaptık ve onlardan faydalandılar. Yenilerini de yapacağız. Tabii bizim amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara sosyalleşmeyi öğretmek, paylaşmayı öğretmek. Spor, insanları bir araya getiren çok önemli bir dil” dedi.

İmamoğlu Eyüpsultan’da; Hizmet farkı yaratmamız lazım İmamoğlu Eyüpsultan’da; Hizmet farkı yaratmamız lazım

6 BİN ÖĞRENCİ YAZ SPOR OKULUNDAN YARARLANDI

TÜGVA İstanbul iş birliği ile gerçekleştirilen program, 20 mahalledeki 42 okulda 210 eğitmen eşliğinde sürdürüldü. 1 ay süren etkinliklerde 6 bin öğrenci futboldan basketbola voleyboldan satranca kadar farklı branşlarda yer alan aktivitelerden yararlanma imkanı buldu.

BİRÇOK ÜNLÜ FUTBOLCULAR ŞÖHRETLER KARMASINDA YER ALDI

“Şöhretler Karması” maçında, Bakan Bak’ın yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile milli sporculardan Bülent Akın, Hasan Kabze, Ali Tandoğan, Ahmet Dursun, Saffet Akyüz, Emrah Eren ve Gineli eski milli futbolcu İbrahim Yattara sahada yer aldı. 20’şer dakika halinde iki devre oynanan maçta sarı kart yerine kullanılan yeşil kartı görenler Yeşilay’a bağışta bulunurken, kırmızı kartı görenler ise Kızılay’a kan bağışı yaptı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ