Geçtiğimiz Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimiyle el değiştiren Sancaktepe Belediyesi, 'Jakuzi' tartışmasıyla gündemde. AK Parti'nin 16 yıldır yönettiği Sancaktepe Belediyesi'ni 31 Mart yerel seçimlerde %50,59 oy ile kazandı. Eski başkan Şeyma Döğücü, görevini Alper Yeğin'e devretti. Ancak devir teslim sonrasında başkanlık katının 6 bin metrekareden oluştuğu ve içinde jakuzi bulunduğu iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan, Sancaktepe Belediyesi'ne yaptığı ziyarete ilişkin, Başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu; odalar, dinlenme odaları, jakuzi ve 200 metrekarelik bir mutfak bulunduğunu belirtti. Bu nasıl olabilir? Kamu nasıl böyle yönetilebilir? Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaybetmesi boşuna değil." şeklindeki sözleriyle makam odasında jakuzi iddialarını ülke gündemine taşımıştı. Tüm bunlar yaşanırken açıklamalarda peş peşe geldi. Öncelikle Sancaktepe eski belediye başkanı Şeyma Döğücü, açıklamalarda bulunarak 'Jakuzi' iddialarını sert bir dille yalanladı. Döğücü açıklamasında; "Mevcut başkana sesleniyorum; Jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum! Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

YEĞİN: DÖĞÜCÜ DÖNEMİNDE TADİLAT İŞLEMİ YAPILMADI AMA...

Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi! Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi!

Döğücü'nün çağrı yaptığı yeni Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'den de yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeğin, "Basında ve sosyal medyada yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak; Sayın Şeyma Döğücü döneminde Başkanlık katında herhangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki Belediye Başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım" dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı