İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi, CHP Genel Bşakanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazete için söylediği sözlere cevap verdi.

"Sana yanlış bilgi vermişler: Üç değil beş milyon harcadık" başlıklı yayınlanan haberde, "Gruptaki sözleri sosyal medyada dalga konusu olan Kılıçdaroğlu, çok övündüğü hesap uzmanlığında bir kez daha yanıldı ve Yeni Şafak’ın reklam harcamalarını yanlış hesapladı. Yıllardan beri yaptığı yatırımlar, özel içerikler ve insan kaynağı ile Facebook’ta 9 milyon, Instagram’da ise bir milyona yakın takipçisiyle Türkiye’nin en büyük ve en etkili sosyal medya platformuna dönüşen Yeni Şafak’ın harcamaları 3 milyon TL ile sınırlı değil. Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği rakamlar son 1 aya ait. Yeni Şafak’ın yılın ilk beş ayında Facebook ve Instagram’ın çatı platformu Meta’ya yaptığı reklam harcaması 5 milyon TL’yi buldu. Bu yatırımlarla Yeni Şafak’ın hem takipçi sayısı yükseldi hem de içerikleri milyonlarca kişiye ulaştı. Yeni Şafak, 2023’te sosyal medya harcaması en yüksek yayın organı olarak kayıtlara geçti." ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU: SEÇİLMEMEM İÇİN 3 MİLYON HARCADILAR

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, "Bir gazete nasıl olur da 3 milyon yakın bir reklamı verir cumhurbaşkanı seçilmesin diye. Yeni Şafak gazetesinden bahsediyorum. Sen gazetesin benim lehime yazmak zorunda değilsin objektif olmak zorundasın. 3 milyona yakın benim seçilmemem için harcıyor" demişti.

MONTAJ VİDEO FACEBOOK'TA ULAŞMADIK YER BIRAKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK-Kılıçdaroğlu ilişkisi” diyerek mitinglerde izlettiği montaj video da en çok Facebook üzerinden paylaşılmıştı.

Burak Su isimli sosyal medya kullanıcısının açıkladığı verilere göre Facebook’ta ilk 5 reklam verenin 4'ü Cumhur İttifakı, 1 tanesi Kılıçdaroğlu olarak ölçülmüştü. İlk 4 reklam harcaması toplamı yaklaşık 14 Milyon TL iken sadece Kılıçdaroğlu 2.1 Milyon TL harcadı. 

CHP'nin özellikle AK Parti seçmeninin yoğun olarak kullandığı Facebook için dişe dokunur bir para harcamaması muhalefet tarafında eleştiri konusu olmuştu.

Editör: Anıl Kılıçlı