Taekvondo sporunun öncü isimlerinden olan Turgay Ateşmen kalbine yenik düştü.  Niğde Gençlik spor il müdürlüğü bünyesinde yeni şampiyonlar yetiştiren milli taekvondocu Turgay Ateşmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. İlk belirtilere göre kalp krizi olarak değerlendirilen 60 yaşındaki Turgay Ateşmen’in cenazesi otopsi için Niğde Ömer Halisdemir üniversitesi eğitim hastanesi morguna kaldırıldı.

‘YENİLMEZ’ KARDEŞLER

Taekvondo sporunun öncü ismi olan ve bir dönem milli takım antrenörlüğü de yapan Selehattin Ateşmen’in kardeşi olan Turgay Ateşmen’in ani ölümü sevenlerini ve spor camiasını derin yasa boğdu.

Selahattin ve Turgay Ateşmen kardeşler aktif spor yaptıkları dönemde elde ettikleri başarılar nedeniyle ”Yenilmez Kardeşler” olarak ünlenmişlerdi.

Niğde’de geçtiğimiz yıllarda spor salonu dahi olmadan birçok genci eğiterek onlardan milli sporcular yetiştiren Turgay hocanın ani ölümü başta Niğde olmak üzere Türkiye Taekvondo spor camiasında büyük üzüntü yarattı.

İsrail'le ticaretin kesilmesinin ardından ilk açıklama; 'Sürpriz oldu' İsrail'le ticaretin kesilmesinin ardından ilk açıklama; 'Sürpriz oldu'

YOKTAN VAR ETTİ

Taekvondo için spor salonlarının olmadığını söyleyen Ateşmen, “Okulların spor salonlarında hazırlanarak ülkemize sporcular kazandırmak için mücadele ediyoruz.” demişti.

Bir gözünde görme sorunu yaşayan Ateşmen, yine aynı kendisi gibi olan genç bir sporcuyu yetiştirerek dünya şampiyonu yapmıştı. Ateşmen, kendi kilosunda birçok sporcuyu da eğiterek dereceye sokma başarısı göstermişti. Celal KARAALİ

Editör: Anıl Kılıçlı