Küçükçekmece Atakent Mahallesi Birinci Etap Birinci Bölge’de bulunan 415 ada 1  parsel’de yer alan F5 Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteren Law Garden Cafe Restaurant adlı mekanın Çarşı’nın yanıbaşında bulunan kamuya ait yeşil alan üzerine kurulduğunu yazmıştık.  

Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler

22 Aralık 2022 tarihinde  ‘Yeşil alana çökmüşler!’ başlığıyla Yaşam Medya Grubu haber portallarından biri olan ‘haberdesiniz.com’ da konuyu ele almıştık.  Takip ettiğimiz süreçte Law Garden Cafe Restaurant adlı mekana yasal işlemlerin yapıldığını gözlemledik. Bir süre sonrada mekan kapandı. 

İşgal edilen alanda açılan yeni işletme tabelası değiştirilerek faaliyetini ruhsatsız şekilde sürdürüyor.

Fakat yakın zamanda bir kez daha faaliyet geçti. Tabela ve işletme sahipleri el değiştirdi. Değişmeyen tek şey kamu arazisine çökme alışkanlığı oldu. Mekan ‘Mardin Gurme’ adıyla bir kez daha açıldı.  Parka ait olan yeşil alana yine mekânsal düzenlemeler yapıldı, masa sandalye atıldı. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’na ruhsat işlemleri için başvurup başvurmayacakları ise muamma. Yeni işletmeciler usülsüz kurulmuş bu mekanı devir alırken ruhsat alamayacaklarından habersizler miydi? Ya da biri ya da birileri onlara yeşil alan işgalini ve imara aykırı yapılaşmaların görmezden gelinmesi noktasında nüfus kullanılabileceği şeklinde söz mü verdi? 

Restoranın servis alanları tamamen yeşil alan üzerine kurulmuş durumda. Mutfak bölümü ise F5 çarşı binasının arka bölümünde imar ve iskana aykırı şekilde açılan bir bölümden oluşmaktadır. 

Atakent Mahallesi sakinleri  park alanının işgal edilmesine hala göz yumulmaya devam edildiğini düşünüyorlar. Mekanın yıkılarak kamunun ortak kullanımına açılmasını istiyorlar. Küçükçekmece Belediyesi yetkililerinden F5 Ticaret Merkezi’ndeki bu olumsuzluğun giderilmesini yapının iskanının bozulup bozulmadığının tespitinin yapılmasını kamu adına talep ediyoruz.  TAYFUN ERCAN

Editör: Anıl Kılıçlı