Kartal’da deprem unutulmuyor. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kartal İlçe Örgütü’nün, ‘İstanbul ve Deprem Gerçeği, İlçemizde Afet Yönetimi ’konusunun da gündeminde yer aldığı  “BAŞLIYORUZ ” başlıklı örgüt toplantısına katılarak sunum eşliğinde konuşma yaptı. 
Siyaset ne kadar ısınsa da Kartal’da deprem konuşulmaya devam ediyor. Deprem sonrası tüm çalışma ve hizmetlerini olası bir depreme hazırlık üzerine planladıklarını ve Kartal’da riskli yapıların tespiti, güçlendirme ve dönüşümü çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ederek “ Çünkü ne yazık ki İstanbul depremi kapıda, Üniversitelerimiz ve bilim insanlarımızla beraber hareket ediyoruz. Kartal’daki tüm riskli yapıların tespiti ile güçlendirme veya dönüşüm için çalışmalarımıza hız vermek zorundayız. Depremin, bir Türkiye gerçeği olduğunu hepimiz ne yazık ki acı bir şekilde tecrübe ettik ve etmeye devam ediyoruz.” dedi. 

YÜKSEL: 90 BİN İNSANIMIZIN RİSKLİ YAPISINI DÖNÜŞTÜRDÜK
Başkan Gökhan Yüksel, sunumun devamında, Kartal Belediyesi’nin beklenen büyük İstanbul depremine karşı hazırlık çalışmalarını da anlattı. Deprem dönüşüm çalışmaları sayesinde, bugüne kadar 90 bine yakın insanın riskli konutlarının dönüştüğünü ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: “Kartal’da yaklaşık 27 bin yapı var. Bugüne kadar, deprem dönüşüm çalışmalarımız sayesinde 90 bin insanımızın konutlarının dönüşümünü sağladık. Şimdi, dönüşüm çalışmalarımıza daha da hız vermek zorundayız. Çünkü ne yazık ki İstanbul depremi kapıda. Üniversitelerimiz ve bilim insanlarımızla beraber hareket ediyoruz. Kartal’daki tüm riskli yapıların tespiti ile güçlendirme veya dönüşüm için çalışmalarımıza hız vermek zorundayız. Depremin, bir Türkiye gerçeği olduğunu hepimiz ne yazık ki acı bir şekilde tecrübe ettik ve etmeye devam ediyoruz.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ


 

Editör: Anıl Kılıçlı