‘Önseçim ile kendimi kanıtlamak için adayım’

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Erciyas, aday adaylık açıklamasında ayrıca şunları söyledi; Yıllardır gerek parti çalışmalarım sebebi ile gerekse iş hayatım nedeniyle Maltepe'ye yakışan projeler her daim hayallerimi süsledi. Maltepe'de birçok sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldim. Uzun zamandır sadece partili dostlarımız ile değil, aynı zamanda bugüne kadar partimize çeşitli  sebepler ile mesafeli olan oy vermeyen insanlarla da temaslar kurdum. Tüm bu görüşmeler  sonucunda Maltepe'de sergilemek istediğim yerel yönetim anlayışını belirledim. Şimdi partililerimin huzuruna atanmak için değil; önseçim ile kendimi kanıtlamak için geldim. 

‘Örgütüme güveniyorum’

Beni tanıyorsunuz. Seçilirsem hiçbir şekilde kapısını kapatan sadece doğrusunu ben bilirim diyen bir başkan olmayacağım. Mahallesinden sokağına kadar her vatandaşımızı dinleyeceğiz ve uygulamalarımızda birçok kararı ortaklaştıracağız. Maltepe’mizin öncelikli sorunlarını biliyorum ve çözüm önerileriyle ilgili alanında en başarılı uzmanlarla çalışacağım. Öncelikli olarak ‘Deprem öncelikli Kentsel dönüşüm ‘uygulayacağım. İstanbul Büyük Şehir Belediyemizle işbirliği halinde kentsel dönüşümü zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz. Mahalleler  arasındaki sosyal uyum problemini önleyici çalışmalar içine gireceğiz. 
Çevre ilçelere ciddi sinerji yaratma potansiyeli olan Maltepe’mizi hiç beklemeden uygulayacağımız özellikle sosyal projelerimizde daha mutlu ve dinamik bir kent haline getireceğiz. Şeffaf bir belediyecilik uygulayacağım. Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz. Saygı ve Sevgilerimi Sunuyorum. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM
 

Yusuf  Erciyas Kimdir?
17 yaşımdan itibaren CHP Gençlik Kollarında başlayan Siyasi hayatım bugüne kadar devam  etmektedir. Özetlemem gerekirse; Üç dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev  yaptım.Başta İl Başkanımız Murat KARAYALÇIN döneminde, yerel basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı, bu dönemde İstanbul’daki bütün yerel basınla diyalog geliştirip sorunlarını gündeme getirmeye çalıştık. Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili partimize titiz bir çalışma sonucu cemevi raporu hazırladım. 2015 Milletvekilliği seçiminde yapılan seçimde görev yaptım.
Daha sonra İl Başkanımız Cemal CANPOLAT’ın İl Başkanlığı döneminde, sivil toplum kuruluşlarından, seçim ve sandık güvenliğinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Bu dönemde siyasi Ar-ge Komisyonu’nu kurdum. 2017 Referandumunda STK örgütlenmesi ve saha çalışmalarını yürüttük.
Ayrıca Güneydoğu’da terörden etkilenmiş ailelerin, İstanbul’a hiç gelmemiş, deniz görmemiş çocuklarını Sarıyer Kilyos kampında ağırladık. Bu projeyi iki arkadaş olarak gerçekleştirdik. Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Urfa’dan getirdiğimiz 180 çocuğumuzu birer hafta İstanbul’da ağırladık. Eğitici  programlar, konserler, geziler düzenleyerek İstanbul’u tanımalarını sağladık. 2017 Ağustosunda  yaptığımız bu proje ulusal basında da geniş yer aldı. 
İl Başkanımız olan Dr.Canan Kaftancıoğlu döneminde de il yönetimine seçildim. Bu dönemde  İstanbul’un Seçim ve Sandık güvenliğinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. 2018  seçimlerinde bu görevi yürüttüm, Seçimlerde gönüllü hareketini organize ettim. Bununla beraber  İstanbul 1.Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. 2019’da İstanbul Büyükşehir seçimlerinde kampanya ekibinin içinde yer alarak, 1.Bölge programlarını  hazırladım,

1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezini yönettim.
2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Maltepe’ de İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görev sürdürdüm. Birçok dönem İlçe, il ve kurultay delegesi oldum. Birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve üyelikte bulundum.
 

1976 doğumluyum, aslen Sivaslıyım. Kazım İşmen Lisesini bitirdikten sonra, Cumhuriyet Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiKamu Yönetimi Bölümünü Lisans, Sakarya Üniversitesi, Siyaset Bilimi  ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı, Mahalli İdareler ve Şehircilik Bölümünde Yüksek Lisans, Adalet Yüksek Okulu ve Marmara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları alanında yüksek lisans yaparak, mesleki ve kişisel gelişimime katkı sağlamaya çalıştım.

Kargo aracıyla göçmen kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı Kargo aracıyla göçmen kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı

İş hayatına lise yıllarından itibaren başladım ancak profesyonel anlamda Üniversite mezuniyetimden sonra, İmge Ajans ve Saha Araştırmaları şirketinde yöneticilik yaptım. Orjin Basın Yayın Şirketinde ,Cep Dünyası İsimli Derginin Genel Koordinatörlüğü’nü yaptıktan sonra Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Saha ve Raporlamada devam ettim. İş hayatıma, Koç Topluluğu Şirketlerinden Koç Allianz Genel Müdürlüğü’nde Pazarlama Departmanı’nda çalıştıktan sonra kendi işimizi kurduk. Konak Mimarlık ve Ahşap Projeler Ltd.Şti ve Erciyas Sigorta ve Emeklilikte Yöneticilik 2008 ve devamında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Hamidiye Kaynak Suları Genel Müdürlüğünde Finans ve İdari İşler Departmanlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum.
İş hayatımda ek olarak, Lisansına sahip olduğum Adalet Bakanlığı, Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı, ‘Ceza Davalarında Uzlaştırmacılık‘ görevlerinde bulunarak, adalet sistemine katkı sağlamaya çalışmaktayım. Sırasıyla, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Ceza Mahkemelerinde ‘-Arabuluculuk-Uzlaştırmacılık’ Alternatif Çözüm Yolları’ Arabuluculuk-Uzlaştırma Sertifika programı-Marmara Hukuk 
Fak- 2017, Bahçe Şehir Üniversitesi Yerel Yönetim Akademisi Programı -2012, Bahçeşehir Üniversitesi  Hükümet ve Liderlik Okulu, Siyaset okulu Programı-2010-2011-2012,Bahçeşehir Üniversitesi ‘Siyasi Kampanya Metotları Eğitim Programı-2012, MNC Menagement Centre Türkiye MCT ‘Müzakere Becerileri’ 2007 Sertifika programlarına katıldım. Haber sitelerinde ve Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptım.
SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı) Üyesiyim. Sivas Dayanışma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ,ASİAD gibi birçok sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak yer almaktayım.

Editör: Anıl Kılıçlı