Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Toplam ömürlerinin yarısından fazlası çalışarak geçiren emekliler, yüksek enflasyon yıllarından geçerken son olarak yüzde 25’lik bir zam aldı.

HÜKÜMET YÜZDE 50'DEN AZ ZAM YAPMADI

Pazarlar, marketler gibi serbest piyasanın dışında resmi olarak kamunun belirlediği hizmetler ve toplanan vergilere yüzde 50'den daha az zam yapılmadığı düşünüldüğünde emekliye yapılan yüzde 25'lik zam vatandaşın gelir gider dengesini olumsuz yönde fazlasıyla etkiliyor.

Yapılan yüzde 25 zammın karşısında ne diyeceklerini bile toparlayamayan emekliler, mikrofonumuza sitem ve isyan dolu ifadelerde bulundular.

ÇAYIN 1 LİRA OLDUĞU YERDE OTURUYORLAR

Küçükçekmece Belediyesi’nin “Emekliler Kafeteryası”nda ziyaret ettiğimiz yaşlı çınarlarımız, öncelikle Küçükçekmece Belediyesi’ne böyle bir hizmette bulunduğu için teşekkür ederek, sorduğumuz yüzde 25’lik zammı değerlendirdiler.

“EMEKLİ AÇ”

Konuştuğumuz bir emekli vatandaşımız, uzun yıllar çalışıp vergi ödediğini ve şu anda gecinmekte zorluk yaşadığını ifade etti. Vatandaş, “Şu an yüzde 50 bile yapmazsa yetmeyecek ama en azından biraz daha iyileştirme yapmaları gerekir. Burası olmazsa bir yerde oturup çay bile içemeyeceğiz o duruma geldik.” dedi.

“MHP LİDERİNİN DESTEĞİ MUTLU ETTİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emekli maaşı çıkışına değinen emekli vatandaşlar, “hükümet ortağının böyle bir şeye dikkat çekmesinden memnuniyet duyuyoruz. Memura seyannen zam yapıyorsanız bize de bir ek zam yapmanız lazım çünkü artık hiçbir şekilde geçinemiyoruz” ifadelerini kullandılar. Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı