Facebook'un kurucusu ve sonrasında Instagram ile Whatsapp'ı da satın alarak META Platform adı altında toplayan Mark Zuckerberg'in, bir zamanlar Facebook'ta kullanılan 'dürtme' özelliğini Instagram'da yeniden aktif edeceği iddia edildi.

WebTekno'nun haberine göre, Instagram'ın dürtme özelliği, kullanıcıların profil sayfalarında bulunacak. Ekranın üst kısmına yerleştirilecek bir buton, kullanıcının "dürtülmesini" sağlayacak. Tahminlerimize göre dürttüğünüz bir kullanıcı, bununla ilgili bildirimi mesajlaşma bölümü üzerinden alacak. 

Meta, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Öte yandan; özellikle ilgili detaylı bilgi de paylaşılmadı. Instagram geliştiricileri, bu özelliği kullanıcılara sunabilecekleri gibi rafa kaldırabilirler. Tüm bunların netleşmesi için bir süre daha beklememiz gerekecek.

SARHOŞKEN BULMUŞ

Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü

Bu kadar popüler olan bir özelliğin uzun beyin fırtınaları sonucunda bulunmuş olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Ancak Zuckerberg’ün 2005’te CBS’in genç teknoloji girişimcileri için yaptığı bir bölümde verdiği bir röportaj, durumun böyle olmadığını gösteriyor. Yaratıcılık konusuna vurgu yapan ünlü milyarder, sarhoşken bu fikrin aklına geldiğini ifade ediyor.

Zuckerberg'ün kafası iyiyken aklına gelen fikir, ilerleyen yıllarda Facebook’un en popüler özelliklerinden oldu ve bir neslin hayatında önemli bir yer edindi. Ancak zamanla popülaritesini kaybetti ve unutuldu. Platform şu ana kadar nasıl ortaya çıktığı hakkında bir bilgi paylaşmamıştı. Zuckerberg’ün neredeyse 19 yıllık bu açıklamasının yeni fark edilmesi de bir hayli ilginç. Konu hakkında Meta tarafından bir henüz yorum gelmediğini de belirtelim.

Editör: Anıl Kılıçlı