AK Parti, yüzlerce fabrikada on binlerce gencin istihdamı için iki önemli bakanlığın bünyesinde yeni bir program başlattı. Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı’nın lansmanı ve farklı illerde inşası yapılan tesislerin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Alpay Özalan ile milletvekili adaylarının katılımıyla İzmir Sabancı Kültür Merkezinde yapıldı.

VARANK: İLK DEFA İHRACAT YAPAN ŞEHİRLERİMİZ VAR

Bölgelerin, şehirlerin hatta ilçelerin kendine has özelliklerinden faydalanarak ülkenin her bir köşesini adeta bir cazibe merkezi haline getirmeye çalıştıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Genç işsizliğin yüksek ve kadın istihdamının da görece düşük olduğu bölgelerde modern üretim ve hizmet tesisleri yaparak özel sektör yatırımcılarımızın istifadesine sunduk. Böylece hem üretim kapasitesi hem de istihdam imkanlarını artırıyoruz. 33 ilimizde emek yoğun sektörlerde toplam 111 projeye 1,3 milyar lira destek sağladık. Hâlihazırda faaliyete geçen 46 fabrikada yaklaşık 4 bin emekçi kardeşimizi istihdam ediyoruz” dedi.

Gençler sosyalleşsin diye bu fabrikaların yanına spor tesisleri yaptıklarını sözlerine ekleyen Bakan Varank, “Şanlıurfa’da 2011 yılında ayakkabı sektöründe çalışan sayısı 35 iken, bugün yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor ve üretimin yarısı da ihraç ediliyor. İnşallah bu projeler tamamladığında 55 bin kişiye istihdam imkânı sağlayan 161 fabrikayı ülkemize kazandıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Varank, gençlere hitaben “Gençlerin kimsenin ağzının içine bakmadan helal kazancı ile ayakları üzerine durmasını sağlayacağız. Böğle projeleri önümüzdeki dönemde uygulamaya devam edeceğiz.. Yeter ki bir olalım. Evvel Allah bu ülkenin çözemeyeceği hiçbir sorun olmaz” sözlerine yer verdi.

Mehmet Cengiz şikayetçi; Çalıştıracak adam bulamıyoruz Mehmet Cengiz şikayetçi; Çalıştıracak adam bulamıyoruz

161'i YENİ KURULACAK

Hedef istihdamın 300 fabrikada olacağı ifade edilirken, bu fabrikaların 161 tanesinin yeni kurulacağı belirtildi.

Editör: Anıl Kılıçlı