“BİZİM KİTABIMIZDA İHANET ETMEK YOKTUR”

Beylikdüzü Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği “23 Nisan'da 23 Park açılışı” ve 6 yeni tesisin temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.23 yeni parkın açıldığı, 6 tesisin de temelinin atıldığı törendeKılıçdaroğlu, İstanbul'u ‘yemyeşil bir İstanbul’ yapma kararlılığında olduklarını belirterek, "İstanbul'u yaşanılır bir kent haline getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Geçmişte şunu yaptılar; İstanbul'u yönetenler bile 'İstanbul'a ihanet ettik' dediler. Bizim kitabımızda ihanet etmek yoktur. Biz sevgiyle bakarız insana. Ağacın da hakkı vardır. Kuşun da hakkı vardır. Karanfilin de hakkı vardır.Lalenin de hakkı vardır. Her canlının hakkı vardır. O hakkı korumak, hepimizin temel görevidir. Bir kenti beton ormanına döndürmek farklı bir anlayıştır. Bir kenti yaşanabilir kılmak farklı bir anlayıştır. Biz o kenti yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Neden? Çocuklarımız için hepimiz için insanımız için doğamız için. O doğada yaşayan bütün canlılar için hedefimiz budur. Yeni bir siyaset anlayışını belediyelerimizden başlayarak bütün Türkiye'ye yayacağız.” dedi.

İMAMOĞLU: İNSANLARIMIZIN KENTLERDE HUZURLU ÜLKEMİZİN HUZURU ANLAMINA GELİR

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise  “23 Nisan'la 23 parkı birleştirerek bir açılış yapılıyor olması çok anlamlı. Bu zor günlerde pandeminin, salgın hastalığın insanların hayatlarını zorlaştırdığı böylesi bir dönemde açık alanların ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Kentin bu anlamda yeşermesini, insanların daha sağlıklı alanlarda vakit geçirmesini sağlaması yönünde attığı adımlar çok çok kıymetli. Beylikdüzü özellikle 2014'ten bu yana attığı adımlarla İstanbul'un en yeşil ilçelerinden birisi oldu. Bu bayrağı daha da yukarıya taşıyor başkanımız. Son 2 yılda 40 parkın açılmış olması da çok çok değerli. İnsanlarımızın kentlerde huzurlu olması kentlerde, keyif içinde yaşaması ülkemizin huzuru anlamına gelir.” ifadelerine yer verdi.

“ARARSANIZ TEK TEK 128 PARKI İSTANBUL'DA SİZE BULURUZ”

Beylikdüzü’ndesiyasi sürece 2009 seçimlerinden hemen sonra ilçe başkanı olarak başladığını hatırlatan İmamoğlu, “Siyasi sürece yüzde 30 oy oranıyla başladık son büyükşehir seçimlerinde partimize, Beylikdüzü halkı yüzde 62'ye yakın oy verdi. Bu gösteriyor ki iyi hizmet edersek hem ilçelerimizi hem büyükşehirlerimizi inşallah kazandıracağız ve taşıyacağız. Bu vesileyle 23 Nisan'a 2 gün kala yapılan bu 23 Nisan'a özel 23 parkın açıldığı bu özel günde ben de 120… 128 park diyecektim az daha. Ama Genel Başkanım ararsanız tek tek 128 parkı İstanbul'da size buluruz şu anda onu ifade edeyim hepsi vardır hepsi yerindedir.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi