Piknikte telefonla konuşan kadına yıldırım çarptı Piknikte telefonla konuşan kadına yıldırım çarptı

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, 11 yıl önceki İmralı görüşmelerinde adının geçmesinin gerekçe gösterilerek tutuklu bulunmasına tepki gösterdi. Özer, geçmişte kamuoyuna açık biçimde yürütülen süreçlerle bugünkü yargılamalar arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

Özer açıklamasında, “Öcalan’ın mektubu yüzlerce ulusal ve uluslararası basın mensubu önünde okunuyor. Ben ise, sırf 11 yıl önce adım İmralı görüşmelerinde geçti diye hapiste tutuluyorum” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda yankı uyandıran bu sözler, yargılamaya ilişkin hukuki süreci ve tutukluluk halinin gerekçelerini yeniden tartışmaya açtı. Özer’in avukatları ise tutukluluğun siyasi bir zemine dayandığını belirterek adil yargılama çağrısını yineledi.