14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler geride kaldı ancak muhalefetin yaşadığı yenilgi nedeniyle tartışmalar sürüyor.

Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda Altılı Masa'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kalkmasıyla ortaya çıkan kriz seçim gündemine damga vurmuş, Akşener'le ilgili birçok iddiayı da gün yüzüne çıkarmıştı.

100 MİLYON DOLAR ALDI İDDİASI

Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma Etek giyen erkek öğrencilerin 23 Nisanına soruşturma

Öncelikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının organize edilmesi amacıyla Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz tarafından 100 milyon dolar fonlandığı iddia edilmişti. Bu parayla ilgili Akşener'e seçime kısa bir süre kala tehdit mailleri atıldığı da öne sürüldü.

İddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adayı olması için çalışma yapacak. Akşener bu çalışmanın karşılığı olarak ise Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz'den 100 milyon dolar ödeme aldı.

İKİ E-POSTA VAR

Gazeteci Levent Gültekin’in gündeme getirdiği söz konusu iddia iki e-postaya dayanıyor.  Gültekin, Akşener’e Altılı Masa’dan kalktığı 3 Mart’tan bir gün önce, “devlet içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinden kurgulanan oyunu bozmak isteyen ekip” tarafından gönderildiği belirtilen bir mailde, “Meral Hanım lütfen Kemal Bey’in adaylığı ile ilgili kurduğunuz oyunu bozun. Aksi takdirde Hasan Cengiz’den aldığınız 100 milyon doların ses kaydını yayınlayacağım” yazıldığını iddia etti.

MAİLLER PAYLAŞILDI

Sözcü yazarı Aytunç Erkin o iki e-postayı köşesine taşıdı. “Kılıçdaroğlu’na ağır ithamlar var” diyen Erkin, "Peki o maillerde ne yazıyor? Gerçek ne?" diyerek şunları yazdı: 

İki e-posta... Kılıçdaroğlu’na ağır ithamlar var... Birincisi 25 Şubat’ta gönderilmiş ve şu ifadeler yer alıyor:  “Kılıçdaroğlu’ndan kritik aday açıklaması. Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından düzenlenen ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda...."

"Bu habere iyi bakınız. O gün gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu, Hasan Cengiz’in aracılığı ile aday olması şartı ile 100 milyon dolar alacağı taahhüt edilmiştir. Bu görüşme Recep Tayyip Erdoğan talimatı ile gerçekleşmiştir. Elimde ses kaydı da var ancak sizinle paylaşırsam büyük kaosa neden olur ve deşifre olabilirim. Meral Akşener bu tarihi oyunu bozabilecek tek kişidir. Bana boşuna geri dönmeyin, e postalarınıza yanıt vermeyeceğim, ben üstüme düşen sorumluluğu yerine getirdim. Saygılar.” 

Editör: Anıl Kılıçlı