Bu firmaları https://dugun.com üzerinde bir arada bulabilir, farklı özelliklere göre filtreleyerek listeleyebilirsiniz. Peki nasıl seçim yapacaksınız? Size yardımcı olacak ipuçlarını verelim:

Ankara'da düğün için çekim hizmeti veren firmalarla görüşürken öncelikle ne tür çekimler yaptıklarını sormalısınız. Siz hangi çekimleri yaptırmak istiyorsunuz ve görüştüğünüz firmalar bunlardan hangilerine yanıt verebiliyor? Örneğin; bazı fotoğrafçılar sadece düğün sırasında çekim yapıyor. Ancak siz save the date, trash day gibi farklı konseptlerde hizmet almak istiyorsanız, bu firmalar taleplerinize yanıt veremeyebilir.

Şehirdeki fotoğrafçılar, düğün günü çekim yapabildikleri gibi belirlenen başka bir tarihte de çalışmalarını yürütebiliyor. Düğünden başka bir tarihte çekim yapmak, mekana yetişme gibi streslerin yaşanmaması açısından çiftlerin avantajına oluyor. Firmalarla görüşürken müsait olabilecekleri tarihleri ve bu günlerin size uygunluğunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Ankara'da yapacağınız düğün için hizmet alabileceğiniz ekipler, genellikle ihtiyaç duyabileceğiniz temel ürün ve hizmetleri bir paket halinde sunuyor. Örneğin; gelin ve damat çekimi yaptırmak istiyorsunuz. Bu durumda bir ekiple anlaştığınızda size sundukları paket içeriğinde çekimin yapılması, fotoğrafların tamamının teslimi, bir büyük albüm, iki aile albümü ve bir ya da iki adet poster yer alıyor. Standart paketler genel olarak bu şekilde ancak siz firmalarla görüşürken paketlerinin olup olmadığını, varsa neleri kapsadığını da detaylı olarak sormayı unutmayın.

Özellikle dış çekim yaptıracak çiftlere, firmalarla görüşürken çekim yaptıkları alanları da sormalarını öneriyoruz. Sizin istediğiniz bölgede çekim yapmaları mümkün mü? Size uygun mekan önerisi sunabiliyorlar mı? Bu soruların yanıtını aldığınızda hayalinizdeki konsepti gerçeğe dönüştürecek bir mekanda çekim gerçekleştirebilirsiniz.

Şehirde faaliyet gösteren firmaların ekipmanı hakkında da araştırma yapın. "Bu konular çok teknik, ben anlamam" derseniz görüştüğünüz firmaların kullandığı ürünleri öğrenip, küçük bir araştırmayla karşılaştırma yapabilirsiniz. Yalnızca fotoğraf makinesi mi kullanıyorlar? Kaç profesyonel makineleri bulunuyor? Ekipmanı arasında drone gibi son teknoloji ürünler var mı? Kullandıkları ekipmana göre ücret farkı talep ediyorlar mı? Tüm bu sorulara aldığınız yanıtlar, firmanın deneyimi ve çalışma stili hakkında size fikir verecektir.

Görüştüğünüz ekiplerin portfolyolarına da mutlaka göz atın. Ortaya koydukları çalışmalar sizin tarzınıza uyuyor ya da hayalinizdeki kareleri ortaya koyabilecekleri izlenimi veriyor mu? Aynı zamanda firmaların profillerinde bulabileceğiniz, bu ekiplerle daha önce çalışmış çiftlerin yorumları da hizmet kaliteleri hakkında size fikir verecektir. İncelemeyi unutmayın.

Ankara'daki Fotoğraf Ekipleriyle Düğün İçin Hangi Tür Çekimleri Yapabilirsiniz?

Ankara'da düğün için fotoğraf ve video hizmeti veren ekiplerden düğün için her çekim türünde hizmet alabilmeniz mümkün. Peki bunlar neler? Kısaca değinip, konuyla ilgili fikrinizin oluşmasına yardım edelim: Çiftlerin en çok tercih ettiği hizmet türü dış çekim oluyor. Şehirdeki deneyimli fotoğrafçılarla 2-3 saat boyunca çiftle birlikte seçilen mekanda çekim yapılıyor. Bunun için bir ya da birkaç mekan belirleniyor. İster düğün günü ister düğün tarihi dışında belirlediğiniz bir zamanda bu mekan ya da mekanlarda çekimler yapılıyor.

Ankara'daki fotoğrafçılardan çiftlerin en çok talep ettiği çekim türleri arasında save the date de yer alıyor. Düğün için gün aldıktan sonra, yakınlarınıza bu tarihi duyurmak için hazırlanacak görselde kullanılmak üzere bu çekimi yaptırabiliyorsunuz. Save the date çekimleri de dış mekan çekimlerine benzer şekilde yapılıyor diyebiliriz. Anlaştığınız fotoğrafçı ile seçtiğiniz konsepte göre, istediğiniz bir mekanda kısa süren bir çekim yapıyorsunuz. Bu fotoğrafın üzerine düğün tarihiniz yazılıyor ve düğün gününüze kadar istediğiniz kadar paylaşabiliyorsunuz.

Son yıllarda görmeye alıştığımız çekim türlerinden biri de trash day çalışmaları. Özgürce poz verme fikri kulağınıza hoş geliyorsa gelinlik ve damatlıkla denize girip, kumlara uzanabildiğiniz ya da çimenlerde oturabildiğiniz trash day çekimlerini mutlaka yaptırmalısınız. Tabii gelinlik ve damatlığın kirlenip, zarar görebileceğini hesaplayarak bu çekim türleri için farklı bir kıyafet ya da düğün tarihinden sonraki bir günü tercih etmenizde fayda var.

Şehirdeki deneyimli ekiplerin bu özel gününüzü özetleyen hoş bir video hazırlamasını isterseniz düğün klibi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Düğün sabahından ilk dansınıza kadar geçen o sürenin kayda alındığı bu çalışmalarda dileyen çiftler için, gün boyu yapılan çekimlerden 1 dakikalık Instagram klipleri de hazırlanabiliyor.

Ankara'da düğün için fotoğraf ve video hizmeti alabileceğiniz firmalara değindik. Size en uygun ekibi seçmek için şehirdeki firmalara https://dugun.com/dugun-fotografcilari/ankara sayfasından ulaşabilirsiniz. Firmaların hizmetleri, fiyatları ve çalışmaları gibi detayları inceleyip beğendiğiniz firmalarla iletişime geçmeyi unutmayın!

Editör: Haber Merkezi