İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen  “Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu genelge kapsamında Cuma günü saat 21.00’den Pazartesi saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.  56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Bağcılar’da “Sağlık için hepimiz için” sloganından hareketle salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma kapsamında  Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü tarafından  ortaklaşa denetimler gerçekleştirildi.  

Kurala uymayan iş yerleri kontrol edildi

Zabıta ve Polis ekipleri ilçenin meydanlarından başlamak üzere en işlek caddeleri ve mahalle aralarındaki sokaklara kadar her yeri denetim altına aldı.  Ekipler vatandaşlara HES kodu sorgulamasını yapıp ardından neden dışarıda olduğunu sorarken, izin belgesi olmayan veya zorunlu olmadığı halde sokağa çıkma yasağını ihlal edenler hakkında işlem yapıldı. Bunun yanında kapalı olması gereken işyerleri de kontrol edilirken kurala uymayanlar hakkında tutanak tutuldu.

Kaymakam ve Belediye Başkanı denetledi

Denetimlerin cumartesi günü öğlen saatlerindeki ayağına İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ da katıldı. Ekipler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı, Çarşı Caddesi ile Osmangazi Caddesi’nde denetimlerde bulunurken Kaymakam Eldivan ve Başkan Çağırıcı dışarıya çıkan vatandaşlarla sohbet etti. KENT YAŞAM

                                  

Editör: Haber Merkezi