İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yılbaşı gecesi meydana gelen olayda, kimliği belirlenemesin diye kadın kıyafetleri giyen bir şahıs, sitenin içerisindeki lüks otomobillerin olduğu bir otoparka girdi.Otoparkın arka tarafından dolaşarak küçücük bir aralıktan sızan şahıs, birsüre dolaştıktan sonra önce kepengi açabilmek için ofis bölümünde kumanda aramaya başladı.

Kumandayı ararken de park halindeki 5 milyon lira değerinde Mercedes lüks cipi gözüne kestirdi. Ofisten cipin anahtarını alan şahıs, başka bir araçla otoparkın kepengini kırdıktan sonra ciple çıkarak kayıplara karıştı. Ancak güvenlik kamera görüntülerinden hırsızlık an be an görüntülendi.

HIRSIZ TÜRKMENİSTAN UYRUKLU

Olayın ardından ihbar üzerine anlık olarak harekete geçen Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği Ekipleri, araştırma başlattı. Cipin plakasını belirledi ve Megakent’i abluka altına aldı. Cipin Maslak Ayazağa Caddesi üzerinde seyrettiğini tespit etti. Caddeye giren polis ekipleri, Ayazağa uygulama noktasında cipi durdurdu. Kadın kıyafetleriyle cipte oturan Türkmenistan uyruklu Süleyman T. (24) Sarıyer polisi tarafından yakalandı. Zanlı, ciple birlikte emniyete götürüldü. Emniyette sorgulanıp ifadesi alınan şahıs, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çıkartıldığı mahkemede pişman olduğunu ve tanınmamak için kadın kıyafeti giydiğini beyan ettiği öğrenilen hırsız,“işyerinden hırsızlık” ve “oto hırsızlık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi