Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde arsası işgal edilen bir müvekkilinin açmış olduğu davayı kazanması sonucunda ilgili adrese işlem yapmaya giden Avukat Yıldırım Çavuşovalı saldırıya uğradı. Çavuşovalı kamu oyunun Ergenekon sürecinden tanıdığı bir isim. Vatan Partisi milletvekili adayı da olan Çavuşovalı, mahkeme kararını uygulatmak ve arsadaki prefabrik yapıların yıkımını yaptırmak için görevinin başındaydı. Yanındaki Talha Çakaner (17) ile beraber yaralanan Çavuşovalı’ya, dava müvekkili ile birlikte otoparkı işletenlerle görüştüğü sırada olay yerine gelen bir otomobildeki kişiler tarafından ateş açıldı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı avukat ve genci hastaneye kaldırırken saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

“TEHDİT VE TEHLİKE ALTINDA ÇALIŞIYORUZ”

Saldırı nedeniyle Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Zeynep Küçük, bir basın açıklaması yaptı. Küçük, “ Ergenekon kumpasının kahramanlarından Avukat Yıldırım Çavuşovalı kesinleşmiş bir mahkeme kararının uygulanması için bulunduğu olay mahallinde saldırıya uğramıştır. Vücuduna üç kurşun isabet etmiştir. Otopark işleten failin PKK terör örgütü ile iltisakı nedeniyle sabıkası bulunduğu öğrenilmiştir. Yargı erkinin bir parçası olan savunmayı temsil eden avukatlar, mesleklerinin icrası sırasında can güvenliği ve fiziksel bütünlüğü tehdit ve tehlike altında çalışmak zorunda kalmaktadır. Biz avukatlar, riskli gördüğümüz ve can güvenliğimizin tehdit altında olduğunu düşündüğümüz işlemlerde kolluk kuvvetlerinin tedbir almasını istemek zorunda bırakılmamalıyız.

Buradan baro başkanlığı yarışı içinde olan bütün meslektaş gruplarımıza sesleniyoruz. Gerekli düzenlemelerin yapılması için birlikte hareket edelim. Çözüm üretmek üzere çalışmaya başlayalım.”

TAYFUN ERCAN/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi