Ataşehir Belediye Başkan adayı M. Naim Yağcı'nın proje tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci, “Adayımız güçlü ve en önemlisi adayımız içimizden biri. 31 Mart’ta zafer bu kadroların olacaktır. İstanbul son 5 yıldır, Ataşehir ise 15 yıldır hizmet alamıyor. Mevcut yönetimin göreve geldiği ilk günden bu yana Ataşehir diye bir derdi olmamıştır. Skandalın ardı arkası kesilmemiştir. Aynı şekilde mevcut İBB Başkanının da Ataşehir’e 5 yılda tek bir çivi dahi çakmadı" dedi. MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel ise, "İBB’de Murat Kurum’a, Ataşehir Belediyesi’nde de Mustafa Naim Yağcı’ya, meclis çoğunluğunda da Cumhur İttifakımıza oy istiyoruz. Ataşehir Belediyesi’ni kazandığımızda tüm sorunları çözmek için çok çalışacağız. Ayırmadan, ayrıştırmadan tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU MÜCADELEDEN ZAFERLE ÇIKACAKSINIZ”

Toplantıya katılarak uzun bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem de şöyle dedi: "Sultan Fatih'in türbesine selamsız girenlerle bu iş olur mu, olmaz. Onun için atasına, ecdadına saygısı olmayanlardan bir şey olmaz, tarihine, kültürüne, medeniyetine sahip olmayanlardan bir şey olmaz. Sizler vatansever insanlarsınız, tarih bilincini özünüze kadar hisseden büyük bir ecdadın torunları olarak Viyana kapılarına kadar giden ecdadımız gibi bu mücadeleden de zaferle çıkacaksınız, hep beraberiz beraberliğiyle de başaracağız. Adayımıza tekrar başarılar dileriz, istikbali yolu açık olsun. Cenabı Hak heyecanını eksik eylemesin, Anadolu ifadesiyle bizlerine de derman versin."

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

“ATAŞEHİR HALEN GERÇEK BELEDİYECİLİKLE TANIŞMADI”

Başkan adayı Mustafa Naim Yağcı, projelerini tanıttığı toplantıdaki konuşmasına kısa özgeçmişinden söz ederek başladı: 1990'lı yıllarda İstanbul'a okumak için geldiğini, Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nden sonra İÜ Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğini, mesleğini severek yaparken siyasetle tanıştığını, ömrünün 30 yılını Ataşehir'in sokaklarında geçirdiğini dile getiren Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ataşehir ilçesi 2008 yılında kuruldu, 2009 yılında belediye ile tanıştı. Fakat ne yazık ki halen daha belediyecilik ile tanışamadı. İlçe olmanın avantajlarını yaşayamadık. Mevcut belediye yönetim anlayışı bunu ortaya koyamadı. Sonuç ne? Kaybolan koskoca 15 yıl. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ufkuyla 1994 yılında başlattığı belediyecilik anlayışını Ataşehir’e kazandırmak için yola çıktık. Hedefimiz Ataşehir’i gerçek belediyecilikle tanıştırmak, atacağımız adımlarla siz değerli komşularımın hayatlarını kolaylaştırmak, hayata dokunan projelerimizle her geçen gün yüzünüzdeki tebessümü artırmak, herkesin mutlu olduğu bir Ataşehir oluşturmak."

“ATAŞEHİR’E BAKIŞIM, KENDİ YUVAMA BAKIŞIN GİBİ”

Yağcı, Ataşehir'de yaşayan, burada evlenen, en sonuncusu 10 günlük üç çocuğa sahip olan, Ataşehir'in sıkıntılarını da mutlu yanlarını da Ataşehirlilerle birlikte yaşayan bir kişi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Adeta biz büyük bir aileyiz, o yüzden diyorum ki Ataşehir Benim Evim, yuvam, Ataşehirliler benim ailem, kardeşim. Ataşehir'e bakışım evime, yuvama bakışım gibi Ataşehirlere olan hassasiyetim aileme olan hassasiyetim gibidir. Bize bir emanettir Ataşehir. Bir emanete olan hassasiyetle yaklaşacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Ataşehir'i 7'sinden 70'ine insanına, sokağından caddesine, çarşısından pazarına, sokak hayvanından evcillerine herkesin her kesimine ve her şeyine dokunan hizmet ve projelerle bir şehir yapacağız, adına layık bir şehir gerçek bir şehir olacak Ataşehir inşallah. Sanatın, sporun, sağlığın, dilin ve teknolojinin, gençliğin geleceğin huzur ve mutluluğun şehri Ataşehir'i hep birlikte oluşturacağız. Huzurla kardeşçe yaşamak bütün Ataşehir'in Ataşehir komşularımın hakkı. Biliyorsunuz ki bugüne kadar belediye hizmetlerde eşitsizlik ortaya koydu, hizmet ettiği noktalardaki durumlar da pek farklı değil açıkçası ve üzücüdür. Bugün sizlerle paylaşacağımız projelerimizde göreceksiniz ki bizim için tek bir Ataşehir var: Doğusu batısı bütünüyle tek olan ve eşit hizmet alan bir Ataşehir. Biz günde sadece birkaç saat uyuyarak Ataşehir'imizin hangi mahallede, sokağında olursa olsun hiçbir kesimini dışarıda bırakmadan sizleri dinlemeye devam edeceğiz."

“ATAŞEHİR’E 5 YIL DAHA KAYBETTİRMEYİN”

Sorunların çözümsüz olmadığını, liyakat sahibi, güçlü iradeli kadrolarla bu sorunları hızlı biçimde çözeceklerini ifade eden Naim Yağcı, "Ataşehir'e 5 yıl daha kaybettirmeyin" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Ataşehir'i seven Ataşehir'de yaşayanları komşusu bilenle siyasi kariyerini kurtarmak için Ataşehir'e dayatılmış isimleri ayırt edecek ferasete sahip olduğunuzu da çok iyi biliyorum. İstiyorum ki 31 mart gecesi Ataşehirlerin gerçek belediyecilikle tanıştığı gün olsun. İnanın ki bunu Ataşehirli evini çocuklarını düşünen herkes için istiyorum böyle olacağına da canı gönülden inanıyorum. Ben başkanlığa değil Ataşehirli komşularımın hizmetine, huzur ve mutluluğuna katkı sunmaya, Ataşehir'in emanetine talibim. O yüzden bugüne kadar oy tercihini mevcut belediye yönetiminin temsil ettiği siyasi partiden ya da farklı siyasi partilerden yana kullanmış komşularıma, özellikle de ilk defa oy kullanacak genç kardeşlerime sesleniyorum: Tercihlerinizi Ataşehir'in güçlü yarınlarından yana kullanın. Ataşehir sizin biz sizin hizmetinizde olmak için yola çıktık."

ATAŞEHİR’İN EN BÜYÜK SORUNU DÖNÜŞÜM, İMAR VE MÜLKİYET SORUNLARI”

"Evet Ataşehir sizin diyoruz ve biz sizin hizmetinizde olmak üzere projelerimizle yola çıkıyoruz: Öncelikle endişesiz bir Ataşehir diliyoruz. Çünkü Ataşehir'de en büyük problemin dönüşüm, imar ve mülkiyet problemleri, riskli yapılar olduğunu biliyoruz. Hazırlıklı ve güvende yaşamak istiyoruz, dileyen komşularımızın, vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda riskli olduğunu düşündükleri binalarının risk tespitlerini belediye olarak ücretsiz olarak biz karşılayacağız diyoruz. Sosyal, kültür ve sanat, spor alanlarında yapacağımız yatırımlarla yaşam standartlarını Ataşehir'imizde yükselteceğiz. Evet Ataşehirimizin en büyük problemlerinden birisi imar dedik. İçerenköy, Küçükbakkalköy, Kayışdağı, İnönü, Ferhatpaşa, Âşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerimizin imar plan süreçlerini hızlı bir şekilde tamamlayıp diğer mahallelerimizle beraber hayata geçirip komşularımızın güvenli ve dayanıklı yapılara bir an önce kavuşmasını sağlayacağız. Yine Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahalleli komşularımızın tapularını teslim edeceğiz, hızlı bir şekilde oralarında imar planlarını yapıp riskli yapıların yenilenmesini sağlayacağız. Ataşehir temiz sokakları ve düzenli çöp toplama sistemi ile tanınan çevreye duyarlı bir şehir oluşturacağız."

Yağcı daha sonra yüze yakın projenin kısa tanıtımlarını yaptı.

Editör: Anıl Kılıçlı