Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı illeri gezmeye devam ediyor. Yumaklı’nın durağı Iğdır oldu. Iğdır’da 112 Acil Çağrı Merkezi bahçesinde fidan dikimi sonrası Yumaklı, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde Vali ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, Ak Parti Milletvekili Cantürk Alagöz ve kurum müdürleri ile bir araya geldi.

YUMAKLI: IĞDIR’DA GÜÇLÜ TARIMI OLUŞTURMALIYIZ

Bakan Yumaklı, AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Yumaklı, kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi. Yumaklı, “Iğdır’a ziyaret için gelmedim, Buradaki çalışmaları takip etmek için geldim. Iğdır gerçekten tarımsal üretim, hem bitkisel hem hayvansal üretim için çok önemli bir yer tutuyor Cumhurbaşkanımızın bir sözünü de hatırlatmak isterim. 'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer' diye bir ifadesi var. Dolayısıyla biz eğer güçlü bir Iğdır istiyorsak, o zaman güçlü bir tarım sektörünü mutlaka burada yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

“POTANSİYELİN ÇOK GERİSİNDE”

Iğdır için 'Doğu Anadolu'nun Çukurovası' olarak tanımlayan Yumak,  bölgenin çok önemli sebze ve meyve üretim merkezi olduğunu altını çizerken, potansiyelinin çok gerisinde olduğunu belirtti. Yumak, tarımın ileriye taşınması için de gerekeni yapacaklarını vurguladı.  

“ZENGEZUR’UN İLK FAYDALARINI GÖRECEĞİZ”

Azerbaycan’ın Karabağ’ı alması ile beraber Zengezur koridorunun açılmasına olanak sağladığın söyleyen Yumaklı, koridorun açılması ile hem ticaretin hem de kültürel bağları bir kez daha birbiriyle kavuşmuş olacağını dile getirdi. Koridorun başlangıç noktası olduğu Iğdır’ın ilk faydalarını göreceğini belirten Yumaklı, Iğdır’ı insan trafiği açısından hazırlanmasının altını çizdi.

“IĞDIR’DA SU YÖNETİMİNDE YENİ BAŞTAN GÖZDEN GEÇİRİYORUZ”

Iğdır’a desteklerini de değinen Yumaklı, “Özellikle bizim bakanlığımız yaklaşık 4 milyara ulaşan bir destek paketi oldu. Bugüne kadar kullanılan aynı zamanda su ve sulama alanında yaklaşık 2 milyar liralık da bir yatırım oldu. Bu yapılan tesislerin arasında 1 baraj, 7 gölet var. Ama malumunuz iklim değişikliğiyle alakalı konular bizi zorlayacak önümüzdeki dönemde. Dolayısıyla biz suyun yönetimiyle alakalı Iğdır'da da yine yeni baştan bir gözden geçirme yapıyoruz.