Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Kaymakamı Recai Karal başkanlığında huzur toplantısı düzenledi. Toplantıda İBB iddianamesinde adı geçen Capacity AVM gündeme geldi. Bir gazeteci, Capacity AVM’nin 197 deprem perde betonunun bulunmadığını, bu durumun Bakırköy Belediyesi’nin Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yaptırdığı tespitle ortaya çıkarıldığını ifade etti. Aynı gazeteci, “AVM yetkilileri İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yaptırdığı testte binanın depreme dayanıklı çıktığını söyleniyor. Peki vatandaş hangi rapora inanacak? Belediye bu konuda neden açıklama yapmıyor? Olası bir depremde can güvenliği tehlikeye girerse, bunun sorumlusu kim olacak?” sorusunu yöneltti. Kaymakam Karal, bu soruya verdiği cevapta konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ancak belediyenin de bu konuyla ilgili söyleyecekleri olabileceğini ifade etti.
BAŞKAN YARDIMCISININ YANITI DÜŞÜNDÜRTTÜ
Bakırköy Belediyesi’nin, Capacity AVM hakkında “ruhsat ve projesine aykırılıklar” nedeniyle “imar kirliliğine sebebiyet” suçlamasıyla açtığı kamu davası kapsamında bilirkişi keşfi yapılacak. Bilirkişi incelemesinde, binanın sadece imar yönü değil, taşıyıcı sistem ve deprem güvenliği, yangın tedbirleri ve sığınak sayısının yönetmeliğe uygunluğu da değerlendirilecek.
Kamuoyu tarafından bilinen bu işleme rağmen, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Özdemir’in Huzur Toplantısı'nda “Bizim yaptırdığımız test depremle alakalı değil” demesi büyük şaşkınlık yarattı. Özdemir’in bu yanıtı, vatandaşın “Bu binaya gönül rahatlığıyla girebilir miyim?” sorusunu da yanıtsız bıraktı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ




