CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Havalimanı ile ilgili çarpıcı bir iddia öne sürdü. Sarı,a 4 yıl boyunca Balıkesir'e hiçbir uçağın inmediğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Balıkesir'le ilgili sözlerini eleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Sarı, "Bakan gelmiş 20 yıldan beri bitiremedikleri, yapmadıkları bir adım dahi atmadıkları Kepsut yoluna bölünmüş yol yapacağı vaadinde bulunacakmış. Kepsut Belediye Başkanı çağrıda bulunuyor. ‘20 yıldır yapmadık. Seçimlere iki hafta kala bu yolu yapacağız’ sözü veriyorlar. Söz vermeye devam ediyorlar. Makyajcı başkanının makyajcı bakanları yine tutamayacakları sözler vererek millete rezil olmaya devam edecekler. Biz buradan bakana çağrıda bulunuyoruz. Bu havaalanı ile ilgili 6 bakan söz verdi ne yazık ki hiçbiri sözünü tutmadı. Görüyoruz ki siz de göreve geleli bir yıl oldu. Soru önergeleriyle, Meclis konuşmalarıyla gündeme taşımış olmamıza rağmen hala Balıkesir halkına bir uçak dahi indiremediniz. Bu kente hizmet etmek için yapılmış bu havaalanı atıl, iş görmez bir vaziyette duruyor Bu da sizin ayıbınız olsun. Bu da sizin beceriksizliğiniz olsun. İnşallah bu çağrımıza kulak verirsiniz ve kentimize hizmet üretecek ve katkı sunacak bir adım atmış olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü;

Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı! Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı!

“Balıkesir'e verdiği sözleri tutmayan. Balıkesir'e bugüne kadar verdiği sözlerin dörtte birini bile hayata geçiremeyen makyajcı Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bütün tuşlara basmaya karar verdi. Her gün bir bakan çağırıyor. Balıkesir'de yapamadıklarını bakanların vaatleri ile sözleri ile Balıkesirlileri kandırmaya çalışıyor. Bakan gelmeden Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Balıkesir Merkez havaalanındayız. Bu havaalanının 2017 yılında yapımına başlandı 2020 yılında bitti. Yaklaşık 4 yıl oldu ve bu havalimanına hiçbir yolcu uçağı inmedi."

Editör: Anıl Kılıçlı