İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM)’dan İstanbul ve Marmara Bölgesi için yağış uyarısı geldi. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına giriyor. Cuma gününe kadar aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği, sıcaklıkların 12-16°C aralığında mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Hafta sonu itibari ile havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olacağı, sıcaklıkların 20°C’ler civarında yükseleceği öngörülüyor.

İstanbul'a Kar Sürprizi: Beyaz Örtü Başladı, Sıcaklıklar Hızla Düşüyor
İstanbul'a Kar Sürprizi: Beyaz Örtü Başladı, Sıcaklıklar Hızla Düşüyor
İçeriği Görüntüle

BARAJ DOLULUK ORANI %70,39 SEVİYESİNDE

Öte yandan İstanbul’daki baraj doluluk oranı yüzde 70,39 seviyesinde bulunuyor. Barajlardaki su miktarı 611 milyon metreküp olarak ölçüldü.

OLASI RİSKLERE KARŞI UYARI

AKOM, beklenen kuvvetli yağış nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde vatandaşları uyardı.