Kanal İstanbul güzergahı üzerindeki arazilerde yaşanan tartışmalar büyüyerek sürüyor. Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yaşananlar sonrasında mahalleli defalarca eylem düzenledi.

Başakkent Anonim Şirketi’nin yetkisiz bir biçimde bölgedeki arsalar üzerinde kentsel dönüşüm çalışması yürüttüğü iddiasıyla Şahintepe Mahalle sakinleri şirkete ve belediyeye tepki gösterdi ve nöbet tutmaya başladılar.

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi üyeleri Nahigan Kamçi ve Uğur Çelikok ifadeye çağrıldı. Dün ifade vermeye giden Kamçi ve Çelikok Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

Kamçi, şunları söyledi: “Başakkent AŞ’nin yetkisi olmamasına karşın burada çalışma yürütüyor. Yetkileri olmamalarına karşın burada yurttaşlarla yetkiliymiş gibi görüşme yapıyorlar. Bunun hukuksuz olduğunu tartışırken çekilmiş bir videomuz nedeniyle ifade verdik. Benim evimin olduğu adanın imar itiraz davası sürüyor ve kentsel dönüşüm yetkisi verilmemiş olmasına karşın çalışma yürütüyorlar.” 

Asırlık Çınar Ağaçlarına Önce Tomografi Sonra Budama Asırlık Çınar Ağaçlarına Önce Tomografi Sonra Budama

"TEHDİTLE İMZA ATTIRIYORLAR"

Mahalle sakinlerinden Çelikok da şunları söyledi: “Kanunen Belediye Meclis’i belirli adalarda kentsel dönüşüm ilan edilmeli ki, Başakkent AŞ çalışma yapabilsin. Belediye meclis kararı olamamasına karşın bu şirket çalışma yürütüyor. Halkı tek tek arayarak ‘Komşunuz imza verdi, siz vermezseniz mağdur olacaksınız’ diyerek imza topluyorlar. Başakkent AŞ’nin meclisin belirledigi adalar dışında temas kurduğu ve topladığı imzalar hukuka aykırıdır.” Çelikok, “İmza alınan adaların kentsel dönüşüm kararı alınıp Başakkent AŞ’ye yetki verdigi adalar olması gerekir. Ancak bu şirket yetkisiz bir şekilde çalışma yürütüyor. Tartışma konusu olan videoda o arsada Başakkent AŞ’nin yetkisi yok. Biz de bu konuyu kendi aramızda tartışıp konunun hukuksuz olduğunu söylerken çekilmiş bir video nedeniyle ifadeye çağrıldık. Haklarımızı tartıştığımız için ifade verdik” diye konuştu.

Editör: Anıl Kılıçlı