Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Murat Baybaş Yaşam Medya Grubu’nu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Karaali ile sohbet eden Baybaş 2024 Mart ayında yapılacak seçimler için iddialı konuştu. Baybaş, seçim yarışının CHP ve AK Parti’nin adayları ile kendisi arasında geçeceğini iddia etti.

İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

BAYBAŞ: DEVA’YA HAKSIZLIK YAPILIYOR

Genel seçimlerde partisinin Millet İttifakı’na oy katkısı sunamadığına dair yapılan eleştirileri hatırlattığımız Baybaş eleştirilere tepki gösterdi. Deva Partisi’nin özellikle doğu illerinde CHP’nin oy oranlarını artırdığına dikkat çeken Baybaş “Deva Partisi’ne haksızlık yapıyorlar. Bedava milletvekili aldılar ve benzeri çirkin sözler söylendi. Bunları reddediyoruz. 15 milletvekilimiz Deva Partililerin analarından emdikleri süt kadar helal olan, teşkilatlarımızın emekleri ile kazanmışlardır. Bizi en güzel şekilde de temsil etmektedirler.” Dedi.

“KÜÇÜKÇEKMECE DEVA’SINI BULACAK”

Baybaş, oyları yok eleştirilerini yapanların Deva Partisi’nin kendi logo ve adayları ile seçime gittiğinde Türkiye genelinde nasıl dengeleri değiştirdiğini göreceklerini belirtti. “ Türkiye’nin 7 bölgesinde kentlerin devasına kavuşacak göreceksiniz. Deva Partisi’nin ortaya koyacağı belediyecilik modeli ile şehirlerin daha yaşanabilir olacak. Küçükçekmece’de devasını bulacak. Genel seçimde nasıl oylarımızın üzerine yatılıp bize haksızlık yapıldıysa şimdide boşuna aday olduğumuzu söylüyorlar. bir yandan oyunuz yok, ittifaka desteğiniz olmadı diyorlar. Öte yandan neden aday çıkıyorsunuz? CHP’ye kaybettirmek mi istiyorsunuz diyorlar. Önce bir karar verilmesi lazım. Kazandıracak oyumuz yoktu ama kaybettirecek oyunuz var mı demek isteniyor? Bu yaklaşımı kabul etmiyoruz.”

“DEVA PARTİSİNİNDE HESAPTA OLDUĞU BİR SANDIK SONUCU OLACAK”

Küçükçekmece’de CHP ve Ak Parti’nin start çizgisinde favori olduklarını kabul ettiğini söyleyen Deva Partili Baybaş, “Start çizgisinde öndeler ama ben daha hızlı koşacağım. Sahaya çıkıp projelerimizi açıkladığımızda diğer adaylarla arayı kapatıp, sandık sonucu beklenirken Deva Partisi’nin de hesapta olduğu bir seçim yarışı içinde olacağız. Çünkü Ak Parti 15 yıl, CHP son 5 yıl Küçükçekmece’yi yönetti. Yapacaklarını yaptılar, söyleyeceklerini söylediler. Söz verdiklerini hayata geçirecek enerjileri yoktu. Yeni hiçbir şey vadedemezler. Deva Partisi’nin belediyecilik vizyonu ise çok yeni.

Parti genel merkezinin yerel seçim programı dışında, kendi projelerimden size birkaç örnek vermek istiyorum. Küçükçekmece halkının temel ihtiyaçlarına eğileceğim. İnsanımız geçinemiyor, Küçükçekmece Belediyesi’nin ülke tarihindeki en büyük sosyal yardım belediyesine dönüştüreceğim. Küçükçekmece’deki hiçbir öğrenci evden beslenme çantası taşımayacak. Kıt kanaat geçinen veliler çocukların ceplerine yemek harcırahı koymayacak. Küçükçekmece’de oturan komşum, çocuğunu Küçükçekmece’de okutuyorsa sofranızdan kısıp servise para vermeyecek. Benim komşum bu hükümet sayesinde ete kasabın vitrininden bakar oldu. Servis parasını ben çözeceğim; onlar helal paralarıyla çocuklarına et yedirsinler.” dedi.

“20 YILDIR OTOPARK YAPMAMIŞLAR, BİRBİRLERİNİ İŞARET EDİYORLAR.”

Bir konu var ki 20 yıldır yönetenler hiç samimi değiller diyen Baybaş, otopark sorununa vurgu yaptı:  “  Görevdeki Sayın Kemal Çebi, ‘bir tek sözümü tutamadım, otopark yapamadım’ diyor. Erdemli bir davranış kutluyorum. Yapamama sebeplerini de sıralıyor. Okulların altına yapmak istediğini Milli Eğitimin izin vermediğini duyuyorum. 1 milyon nüfuslu ilçenin belediye başkanı ben olduğumda halkıma gider;  okulları yenilemek istiyorum. Hem depreme dayanıklı olsun, hem de otopark sorununu giderelim istiyorum. Bana engel oluyorlar arkamdan gelin Milli eğitim ilçe - il müdürlüklerine ve bakanlığa yürüyelim derim. Halk bir ihtiyacı talep eder, örgütlü de olursa hiçbir engel karşılarında duramaz. Ben belediye başkanı olarak yeter ki önlerine düşeyim. Ak Parti tarafına kulak veriyorum. Adayları ilçenin her mahallesinde parklar olduğunu oraların altına otopark yapacaklarını söylüyorlar. Koskoca 15 yıl Küçükçekmece ilçesini yönettiniz. Parkların çoğunu kendinizin yaptığını da söylüyorsunuz. Peki, sormazlar mı adama toprağı kazıp altına otoparkı neden yapmadınız? Elinizden tutan mı vardı? Sizin bu söylediğiniz Küçükçekmece halkını aptal yerine koymaktır. Yaşı 30’u geçenler sizin 15 yıl yönettiğinizi gördü. 30 yaşın altındaki gençlerde o bahsettiğiniz parklarda oynayarak büyüdü, olup bitenden haberdarlar. Küçükçekmece halkı böyle basit söylemlerle kanmaz. 20 yıldır otopark yapmamışlar, birbirini işaret ediyorlar.” dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı