Bitlis’in ekonomisinden, eğitimine ve kültür sanatına kadar tüm alanlarda adının daha çok duyulması ve şehir olarak kalkınması için her platformda üstün çabalar sergileyen Bitlis’in önemli sivil toplum kuruluşlarından olan BİTLİSKON, İstanbul’da özel bir kahvaltı organizasyonuyla bir araya geldi.

Küçükçekmece yapılan kahvaltıya delegasyon, bileşenler, iş insanları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Bitlisli hemşeriler katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

Bağcılar’da 23 Nisan coşkusu Bağcılar’da 23 Nisan coşkusu

BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran: “Öncelikle bizleri bir araya getirerek hemşehrilerimizle hasbihal etme imkanı yaratan  Bitliskon başkanı Emrah Taşar kardeşime ve yönetimine ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bitlis’in önemli kurum ve kuruluşlarından olan Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı BETAV başkanı Ahmet Erenin siz değerli hemşehrilerimize selamlarını getirdim. 35 yıllık bir vakıf olarak 5 bine yakın öğrencimizi okuttuk, 750 öğrencimize burs vermekteyiz, yeni yurtlar yaptırdık. Önümüzdeki günlerde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Betav-Bitliskon olarak başlatmayı planladığımız Kadın Emek Atölyeler’inin hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bitlis halkı için faydalı olacak her türlü projelerde yer alarak hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Herkesin bir siyasi görüşü vardır kendi başkanlığımı bir kenara bırakıp ben de sayın belediye başkanımıza başarılar diliyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum başkanımıza seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Anadolu Yakası Bitlis Dernekler Federasyonu BİSDEF Başkanı Nihat Özcan : “Bu kahvaltıyı organize eden Bitliskon başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.”

Avrupa Yakası Bitlis Dernekler Başkanı Abdürrahim Şişman: “Başkanlarıma tek tek teşekkür ederim. Hepinizin bildiği üzere sivil toplum kuruluşlarının sayısı çok fazla. Ne kadar güçlü olursak hayatını her alanında sesimizi o kadar çıkarabiliriz, kurumlarımıza sahip çıkalım, kahvaltıyı organize eden Bitliskon başkanına ve yönetimine teşekkür ederim“

Bitlis Dernekler Federasyonu BİDEF Başkanı Veli Köse: Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bugünkü geldiğimiz noktada çalışmalarımızı ortam sağlayarak güçlendiriyoruz.

ÇEBİ: ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACIMIZ VAR!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi kahvaltıda bir konuşma yaparak, “Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Sivil toplum kuruluşları ne kadar büyük olursa o ülkenin demokrasisi o kadar güçlü olur. Bizim bu ülkede özgürlüğe ihtiyacımız var. Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da birleşmemiz gereken yer burasıdır. Bu faaliyetlerin gerçek sahipleri de Küçükçekmece’de yaşayan halkımızdır. Küçükçekmece’de beş senedir elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. Kardeşlik hukukumuzu pekiştirdiğimizi düşünüyorum. Birlik, beraberlik, dayanışma istiyorum. Bu dayanışmamızın daim olmasını diliyorum, ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KEMAL İNAN: BİTLİS’E NASIL FAYDALI OLURUZ BUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği (BİGİAD) Başkanı Kemal İnan söz alarak, “Bitliskon başkanı değerli kardeşiAmacımız bir araya gelmek işbirliği yapmak. Bitlis’e nasıl faydalı oluruz bunu düşünüyoruz. Bizde siyaset ayrımı yoktur. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Din Alimi MEHMET İNAN ise, “Bitlis’in havası da dağları gibi serttir. Dağları eğilmez tıpkı Bitlis’in insanı gibi. Nerde eşitlik kardeşlik varsa Bitlisliler ordadır.” ifadelerini kullandı.

TAŞAR: BUGÜN BİR AİLE OLDUĞUMUZU HERKESE GÖSTERDİK

Bitlis Konfederasyon (BİTLİSKON) Başkanı Emrah Taşar: “Son iki yılda özellikle kadın ve gençlere yönelik güzel projeler gerçekleştirdik. Kadınların sosyal ve ekonomik hayata dahil olması için bileşen federasyon ve derneklerimizle birlikte Kadın Emek Atölyeleri projesini başlatıyoruz. Bu projede birlikte çalışacağımız BETAV Vakfının genel başkanı Sn. Ahmet Eren’e ve Betav İstanbul şube başkanı Sn.Hasan Dalkıran’a teşekkür ediyorum. İlk atölyemizi pilot uygulama olarak hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir ilçede ve oradaki derneklerimizle başlatıyoruz. Hedefimiz her ilçedeki derneklerimizle bu atölyeleri kurarak hemşehrilerimizin hizmetine açmak. İkinci projemiz olarak Bitlis tarım satış kooperatifi kurmayı hedefliyoruz. Bu kooperatife isteyen derneklerimiz dahil olacaklardır. Kooperatif ürünlerini marketlerimizde satmayı planlıyoruz. Buradan özellikle bir konuya değinmek istiyorum, Bitlis Konfederasyonu BİTLİSKON - BİDEF ve diğer bileşenlerimizin tamamı aynıdır amacı birdir. Yasal mavzuat gereği eğer tek Federasyonun Konfederasyona dönüşme imkanı olmuş olsaydı başka federasyonlar kurmadan  Bidef’in niteliğini Konfederasyon olarak değiştirerek yerinde dönüşüm olacaktı. Ancak yasal olarak Bidef’i konfederasyona dönüştürmek mümkün olmadığı için BİDEF BİTLİSKON’u kurarak aslında KONFEDERASYONA dönüşmüş oldu. Bu kurumların tamamı birdir,hepsinin delegasyonları yöneticileri aynıdır.

Ayrıca planlamadığımız şekilde gerçekleşen konuşmalar oldu. Seçimlere az bir süre kaldığı için ister istemez bu konuların gündeme geldiğini belirtmek isterim. Bugün bir aile olduğumuzu herkese gösterdiğimiz için teşekkürlerimi sunuyorum.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

ALTINTAŞ: CHP İLE İTTİFAKIMIZ YOK

Dem Parti Küçükçekmece Eş Başkanı Nezir Altıntaş da seçim gündemine ilişkin konuşarak, “ Sivil Toplum Örgütleri çok önemsediğimiz bir konudur. Ayda bir bile olsa bir araya gelip istişarede bulunmalıyız. Siyasete değinmeden olmaz. Bizler adalet, barış, hukuk istiyoruz. Maalesef bu sistemde gördüğümüz senaryo hep aynı. Bizler her seferinde halkın oyuyla seçildiğimizi söylüyoruz. Bizlere aslı olmayan iddialar geliyor. CHP ile anlaştığımız söyleniyor. Bizim ittifakımız yok. Bizim adayımız var. Herkesi DEM Parti etrafına davet ediyoruz. Demokrasi, barış istiyoruz. Bizler seçime gittiğimizde adalet istiyoruz. Hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

2

Editör: Anıl Kılıçlı