Bitlis'te bir polis memurunun anonim bir hesap üzerinden emniyet verileri sızdırdığı iddia edildi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bitlis emniyet müdürü hakkındaki eleştiriyi paylaşan bir polisin Trabzon'dan Bitlis'e götürülerek gözaltına alındığını söyledi.

BOMBACI MÜLAYİM

Bakan'ın X paylaşımına göre söz konusu polis memuru, 'Bombacı Mülayim' mahlasıyla X'te polis ve asker haklarını dile getiriyordu.

Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı? Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı?

Buna göre 'Bombacı Mülayim', Bitlis'teki bir polis memurundan kendisine gelen mesajı sosyal medyada paylaştı. Söz konusu mesaj, Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ve polis memuru eşini eleştiriyordu.

Bakan'ın aktardığına göre 14 Nisan'da Şekeroğlu'nun talimatıyla Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'ndan bir komiser ve birkaç polis, 'Bombacı Mülayim'i gözaltına almak için yaşadığı Trabzon'a gitti.

CHP'li vekil, Trabzon'da çıkartılan arama kararıyla gözaltına alınan 'Bombacı Mülayim'in, daha sonra Bitlis'e getirildiğini ve yarın sabah ifadesi alınmak üzere hakkında ek gözaltı süresi çıkarıldığını aktardı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Editör: Anıl Kılıçlı