Türkiye 31 Mart 2024’te yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gidecek. Türkiye’de sonucu en çok merak edilen il kuşkusuz İstanbul ancak İstanbul’da sonucu büyük ölçüde belirleyecek ilçeler arasında 2019’da olduğu gibi yine Küçükçekmece var.

Geçtiğimiz dönem Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen Küçükçekmece Belediyesi, 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın önde gelen hedefleri arasında. AK Parti ve CHP henüz adayını belirlememişken, geçtiğimiz genel seçimde Cumhur İttifakı bileşeni olan Büyük Birlik Partisi’nin Küçükçekmece İlçe Teşkilatı, İstanbul’un bu önemli ilçesinde dengeleri değiştirecek bir seviyeye ulaştı.

Göreve geldiğinden itibaren Küçükçekmece’de katılmadığı etkinlik ve sıkmadık el bırakmayan Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için özel bir kahvaltı organizasyonu düzenledi. Kuzey Irak’tan gelen acı şehit haberleriyle birlikte yine kahraman bir şehidimiz olan Fethi Sekin’in adını taşıyan Küçükçekmece Öğretmenevi’nde yapılan kahvaltıya Küçükçekmece’nin ve siyasetin nabzını tutan basın emekçileri katıldı. Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, gazetecileri ağırladığı bu samimi toplantıda yerel seçim ve gündeme ilişkin önemli açıklamalara imza attı.

Kahvaltı organizasyonunda Küçükçekmece Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlığı yönetiminden İlçe Teşkilat Başkanı İsmet Vardar, STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Değirmenci ve Kadın Kolları İlçe Başkanı Hülya Şencan da yer aldı.

Kahvaltının ardından Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece Başkanı Mehmet Cem Özel, gazetecilere özel hediyeler takdim etti.

ÖZEL: NE KADAR SIKINTI ÇEKTİĞİNİZİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Özel “Buraya gelip bizle bu hoş sohbeti paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. İçimiz buruk Kuzey Irak’tan gelen aziz şehitlerimizin haberleri nedeniyle. Terörü burada sizin huzurunuzda da bir kez daha lanetliyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, “Gazeteci olarak toplumun her kesiminde emekleriniz çok fazla. Rabbim hiçbirinizin eksikliğini göstermesin. Dönem dönem haksızlıklara maruz kalıyorsunuz, bunları çok iyi bilen bir kardeşinizim. En önemlisi çizginizi bozmadan, paralı kalemşörlük yapmadan sadece doğruları yazarak halkımızı habersiz bırakmamanız bizim için çok önemli. Ben bugün Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel olarak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum ancak birçoğunuzla zaten sürekli iç içe, yan yanayım. Hem ilçe başkanlığı, hem spor kulübü hem de sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerimle hepinizle sürekli istişare içindeyim. Farklı siyasi görüşten insanlara da saygı duyan bir kardeşiniz olduğumu biliyorsunuz.” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor! Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor!

“ÖNEMLİ OLAN SEÇİMDEN SONRA DA YÜZ YÜZE BAKABİLMEK”

Seçimin kısa sürecek bir rekabet olduğunu, sonrasında ise dostluğun, samimiyetin ve birlikteliğin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Özel, “31 Mart yerel seçimlerine giriyoruz ama bugün tamamen sizin gününüzü kutlamak, dertleşmek için yapılan bir sohbet ortamı. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha da hareketlenecek seçim gündemi. Cumhur İttifakı, AK Parti’nin adayının belli olmasıyla ona göre çalışmalara başlıyoruz. İnşallah Küçükçekmecemizi bu adaletsizlikten, yönetilememekten kurtarırız. İnşallah Cumhur İttifakı’nın adayı Küçükçekmecemize hizmet edecek. Seçimin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

1 Nisan günü seçim bitmiş, kazanan kazanmış, kaybeden kaybetmiş olacak ama bizler yaşadığımız yerlerde hayatımıza devam edeceğiz. Cenazelerde de düğünlerde de bir araya geleceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, rant peşinde koşmadan, siyasi başarı için insanlarla olan muhabbetimiz bozulmadan devam etmeyi diliyorum. İnşallah tüm siyasiler de buna göre propagandalarını yaparlar. Hepinize teşekkür ederim geldiğiniz için tekrar, ayaklarınıza sağlık.” İfadelerine yer verdi.

SORULARIMIZI YANITLADI

Kahvaltının ardından yerel seçim gündemine ilişkin sorularımızı yanıtlayan Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, “Adayımız belirlendikten sonra hızlandırılmış saha çalışmamıza başlayacağız. Cumhur İttifakı olarak eğer partilerin üst yönetimleri Küçükçekmece’de adaylığa bizi layık görürlerse ilçedeki sıcak temaslarımızın sonucunda Büyük Birlik Partisi olarak seçimi kazanacağımızdan emin olun” dedi.

Başkan Özel’e şu soruları yönelttik ve oldukça tatmin edici cevaplar aldık;

- Cumhur İttifakı olarak 31 Mart yerel seçimlerine birlikte mi gireceksiniz yoksa kendi adınız ve logonuzla mı olacaksınız?

“Sayın genel başkanımızın da söylediği gibi Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi için hiçbir yerde aday göstermedik. 2019 seçimlerinde 13 ilçede aday çıkarttık. 13 ilçede aldığımız oy 103 bin 900’dü. 39 ilçenin 13’ünde aday çıkardık. Hatırlarsanız İBB seçimleri 13 bin oyla tekrara gitti. Genel başkanımız birkaç gün öncesinde yine buna açıklık getirdi. Biz büyükşehirlerde aday çıkartmıyoruz. Biz Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi için hiçbir zaman aday çıkartmadık, çıkarmayacağız. Ama teşkilatlarımızın motivasyonu için, Cumhur İttifakı paydaşıysak ittifakın buna göre hareket etmesi gerekiyor.”

- Mustafa Destici’nin, Sivas Belediyesi verilirse Cumhur İttifakı’nı destekleriz şeklinde bir açıklaması vardı. Ona yorumunuz nedir?

“Sivas bizim kırmızı çizgimiz, şehit genel başkanımız sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi. 2019 seçimlerinde de aynı noktadaydık. Biz Sivas’ı parti olarak istedik ama şartlar nedeniyle olmadı, şimdi inşallah uzlaşı sağlanır. Biz zaten Sivas’ta güçlüyüz ve kendimizden eminiz. Yine Cumhur İttifakı ruhuyla seçimlere gireriz, ittifak adayı olarak Büyük Birlik Partisi adayı tercih edilirse mutlu olacağız. Tabi ki bunu yapacak olanlar AK Parti üst yönetimi ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici ve kurmaylarıdır.”

- Büyük Birlik Partisi’nin bir B Planı var mı? Sivas verilmezse ne olacak?

“Ben zaten 1 ay öncesinde partimizin Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı olduğumu açıkladım. Zaten ilçe başkanları her partinin doğal aday adaylarıdır. Partimi, logomuzu temsil etmek amacıyla aday adayıyım. Cumhur İttifakı partileri arasında bir uzlaşı sağlanamazsa genel merkezimizle görüşerek Mehmet Cem Özel olarak Küçükçekmece Belediye Başkanlığı için hazırım. Teşkilatımız, ekibimiz, kadrolarımız her şeyimi hazır. Bu sürecin netleşmesini bekliyoruz sadece. İstişareler, yoklamalar, görüşmeler devam ediyor. Bize bırakılırsa ilçemizi bildiğimiz ve diğer ittifak partilerimizle birlikte koordine olduğumuz için coşkulu bir şekilde bu süreci yönetiriz. Vaatlerimizle, projelerimizle seçmenin karşısına çıkmaya hazırız. Biz seferden sorumluyuz, zafer Takdir-i İlahi.”

- Peki tek başınıza girerseniz oy potansiyeliniz nedir?

“Genel seçimlerde Küçükçekmece’de istediğimizi alamadık, beklentimizin altında kaldı ama yerel seçimler farklıdır. Yerel seçimlerde insanlar yaşadığı yerin sorunlarına ve bunu çözebileceğine inandığı insanlara oy verecektir. Ben yerel seçimlerde genel seçimlerde aldığımız oydan 3-4 kat fazlasını alabileceğimizi düşünüyorum. O dönem yeni göreve gelmiştik, hazırlıksız bir seçime girdik bunların da etkisi var. Ama şimdi uzun süredir ilçede gitmediğimiz etkinlik, sıkmadığımız el kalmadı. Herkes bizi çok iyi tanıyor ve samimiyetimize inanıyorlar. Küçükçekmece’de teşkilatıma ve kendime baktığım zaman halkla kucaklaşan, gönül siyasetini iyi yapan, herkese dokunabilen, samimi bir parti ve teşkilatız. Ona göre bunun karşılığını alacağımızı düşünüyorum.” Anıl Kılıçlı-Engin Zafer Zverotiç

Editör: Anıl Kılıçlı