Şehitlerimizi Anmak İçin Bisikletler Sürüldü: Beylikdüzü'nden Çanakkale'ye Yola Çıkıldı Şehitlerimizi Anmak İçin Bisikletler Sürüldü: Beylikdüzü'nden Çanakkale'ye Yola Çıkıldı

Çelenk koyma töreni, saygı duruşu, ve İstiklal Marşı ile başlayan Erguvan Festivali, olimpiyat havasında meşale yakılarak start aldı. Festivalin başında Trakya yöresinin halk oyunları sahnelendi.

ÇATALCALILAR ‘’KIRAÇ’’LA ÇOŞTU

Festivalin ilk günü sahne alan Anadolu Rock müziğinin marka isimlerinden Kıraç, Çatalcalılara unutulmaz anlar yaşattı.

Çatalcalılar, ünlü rockcının sevilen şarkılarını hep bir ağızdan söyledi.

ÜNER: TÜM HALKIMIZI 7 GÜN 7 GECE SÜRECEK FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ

Festival öncesi festival programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Bu yıl 22’incisini gerçekleştirdiğimiz Erguvan Festivali hazırlıklarımız aylar öncesinden başladı. Halkımızın eğlencesi ve neşesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Festivalimizi 7’den 77’ye tüm halkımıza hitap edecek ve 7 gün 7 gece sürecek. Bu tür organizasyonlarda şahit olduğumuz halkımızın neşesi ve eğlencesinden Çatalcamıza hizmet yolunda güç alıyoruz. Bu anlamda tüm halkımıza teşekkür ediyor ve Erguvan Festivalimize davet ediyoruz.

Konserlerimizden sonra çadırımızla oturup sizlerle dertleşeceğiz. Ben içinizden çıkan bir kardeşiniz olarak, 4,5 yıldır sizlerle beraberim. Çok güzel işler yaptık. Festivalimiz güzel başladı inşallah güzel sonuçlanacak. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”

ERMİŞ: KÜLTÜR VE SANAT DA İHTİYAÇLARIMIZDAN

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de bir konuşma yaparak, “Buradan muhteşem görünüyorsunuz. En son geçen yıl yine böyleydi. Bu sene yine en iyi sanatçılarla buluştuk. İnsanoğlu olarak çok şeye ihtiyaç duyuyoruz. Temel ihtiyaçlarımızın yanında kültür ve sanat ihtiyaçlarımız da var. Sağ olsun başkanımız millet bahçesiyle birlikte sanat ve kültürle bizi buluşturuyor haftanın üç günü. Ben bu muhteşem festivaller için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Umarım esnafımız için de bol kazançlı bir festival olur, hepinize iyi eğlenceler ve dinlenmeler diliyorum.” dedi.

BÖLÜK: BU SENE BAMBAŞKA BİR FESTİVAL OLDU

Seda Gören Bölük, “Biz Çatalcalıların her sene heyecanla bekledikleri bir festivaldir Erguvan Festivali. Ama bu sene hem etkinlik hem standların olduğu alan hem de Kıraç beyefendiden başlayarak tüm sanatçılarımızın katılımıyla çok daha başka bir festival oldu. Bunun için değerli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın kıymetini bilelim” dedi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı