İstanbul Demokrat Sinoplular Platformu, Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda bir iftar yemeği düzenledi. Küçükçekmece'de yaşayan Sinoplular davet edildiği iftar programının ana teması, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile buluşmaktı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sinoplu olan İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sinop Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeki Şahin, İstanbul Sinopspor Başkanı Rafet Orhan, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin, CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran (SİNDEF eski Genel Başkanı), CHP’li Küçükçekmece Belediye meclis üyeleri, meclis üyesi adayları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

ERKAN ÖZKAYA, ÇEBİ’YE DESTEK İSTEDİ

Halen CHP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi olan ve yeni dönem için adaylık başvurusu yapmayan İstanbul Demokrat Sinoplular Platformu Başkanı Erkan Özkaya iftar programında Kemal Çebi’ye destek istedi. Özkaya, “Sayın Çebi, Küçükçekmece ilçemizin her köşesine dokunan, halkın ihtiyaçlarını önemseyen, vatandaşlarımızın ve Sinoplu hemşehrilerimizin yanında olan, ilçemizin gelişmesine katkı sağlayarak sorunlarına çözüm üreten, sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulayarak Sinopluların takdirini kazanmıştır. Küçükçekmece İstanbul’da en çok Sinoplu’nun yaşadığı ilçedir. Nüfusumuzun yüzde 30’u Küçükçekmece’dedir. Seçim sonuçları açısından belirleyici bir seçmen sayısına sahiptir. 2019 yılında olduğu gibi 31 Mart günü de listesindeki Sinoplu hemşehrilerimize destek vereceğiz. Belediye Başkanımız Kemal Çebi, bizlerinde arzu ettiği gibi İstanbul ilçelerinde aday olmak isteyen Sinoplu hemşehrilerimize destek olacağını defalarca ifade etmiştir. Bilmenizi isterim ki bugün Esenler’de CHP’nin adayı SİNDEF eski Genel Başkanımız Hasan Dalkıran’ın adaylaşmasında milletvekilimiz Engin Altay ile birlikte Kemal Çebi'nin desteği vardır.” Dedi. Konuşmasının son bölümünde Kemal Çebi’ye hitap eden Özkaya, “Sayın Başkanım Sinop ve Sinoplu’ya verdiğiniz değer ve destekten dolayı hemşehrilerimizin desteği de size olacaktır” diye konuştu.

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Genel Başkanı Zeki Şahin ise Ramazan ayının faziletlerinden bahsedip birlik beraberlik mesajı verdi: “Ramazan kardeşliktir, paylaşmaktır. Yardımlaşma ve dayanışmamızın manevi iklimimizin zirve yaptığı bir aydır. Bu ayı en iyi şekilde, ruhuna uygun şekilde yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Sosyal belediyecilik konusunda örnek çalışmalar yapmış olan Kemal başkanımıza ve aynı zamanda içimizden biri olan Hasan başkanımıza başarılar diliyorum. Yıllarca derneklerde birlikte çalıştığımız Fatih Üstünbaş’ta bizim çok değerlimiz. Kendisi de CHP meclis üyesi adayı, O’na da başarılar diliyorum.” Dedi

ALTAY, SİNOPLULARA DESTEĞİ DOLAYISIYLA ÇEBİYE TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

Aslen Sinoplu olan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’da hem Kemal Çebi’ye hem Hasan Dalkıran’a destek çağrısı yaptı. “Sinoplu bir İstanbul milletvekili olarak Kemal Çebi’ye hemşehrilerimizle olan birliğinden, beraberliğinden, dayanışmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Esenler adayımız Hasan Dalkıran’ın sizden destek istemesi onun anasının ak sütü gibi hakkıdır. Sinoplular büyük bir fırsat yakalamışlardır. Sinoplular’ın Hasan Dalkıran'a destek borçları vardır” dedi.

Kemal Çebi’ye de destek isteyen Altay şöyle konuştu: “5 yılda Küçükçekmece’nin makus talihini değiştiren, bir huzur ilçesine çeviren, mutluluk adasına çeviren, Kemal Çebi'ye teşekkür ediyorum. Bir Sinoplu evladınız olarak önümüzdeki 5 yıl içinde Kemal başkana destek vermenizi istiyorum” diye konuştu.

DALKIRAN: SİNOPLULAR KÜÇÜKÇEKMECE’YE DOKUNMASIN

CHP Esenler Belediye Başkan Adayı ve SİNDEF eski Genel Başkanı Hasan Dalkıran, konuşmasında önce programı düzenlediği için Platform başkanı Erkan Özkaya’ya teşekkür etti. Dalkıran daha sonra, “Kemal Çebi ağabeyimin adaylığımda en az %75 payı oldu. Burada benim ağabeyim var. Küçükçekmece’ye hiçbir Sinoplu hemşehrim dokunmasın” dedi. Dalkıran, salonda bulunan hemşehrilerinden Esenler’de ulaşabildikleri herkesten kendisine oy istemelerini rica etti.

ÇEBİ 58 YILLIK İKAMET ADRESİNİ PAYLAŞTI

Kemal Çebi ise Sinoplular’a 5 yıl boyunca verdikleri destek için teşekkür etti. Ramazan’ın güzelliklerinden ve yapmış olduğu hizmetlerden bahseden Çebi, ortalama bir Küçükçekmeceli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Kemal Çebi, “58 yıllık Küçükçekmeceliyim. Çakma falan değilim. Orijinal Küçükçekmeceliyim. Cennet Mahallesi’nde, Barbaros Caddesi’nde 58 yıldır aynı yerde oturuyorum. Kaptan Apartmanı Numara 27, kat 5, daire 16. Belediye başkanı seçildim diye boğaz manzaralı villalara gitmedim, gidemem zaten. 22 yıldır o binada, ondan önce de beş-altı bina aşağıda oturuyordum. 58 yıldır aynı yerdeyim. Gerçekten bu ilçenin ortalamasıyım. Küçükçekmece’nin ortalama bir vatandaşı gösterin deseler, numune olarak beni göstersinler. İtiraf edeyim. Ben Küçükçekmece’nin herhangi bir mahallesinde bodrum katta da oturmuyorum, ama Beşiktaş sırtlarında boğaz manzaralı bir villada da oturmuyorum. Küçükçekmece’de 5 katlı bir binanın 5. Katında oturuyorum. Küçükçekmece için hayallerim var, tamamlayamadım. Bütün sosyal belediyeciliğime rağmen tamamlayamadım. Yeniden oylarınızı istiyorum. Başınızı öne eğdirmem. Eşinizden dostunuzdan istemiş olduğunuz oyla ilgili sizi mahcup etmem. Allah hiç kimseyi kendisine güvenenlere karşı mahçup etmesin.” diye konuştu. TAYFUN ERCAN

Editör: Anıl Kılıçlı