Başakşehir Belediyesi, İstanbul’un en güzel bitki varlığına sahip olan bölgelerden Şamlar Tabiat Parkı içerisinden doğayla iç içe bir etkinlik alanı oluşturdu. Şamlar Tabiat Parkı 5. Kapı’da bulunan etkinlik alanı Başakşehirlilerin kullanımına özel olarak oluşturuldu. Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada,  Başakşehirlileri kuş cıvıltıları ve tabiatın eşsiz güzelliğiyle karşılayacağı belirtilen bölgedee misafirlerin keyifli bir gün geçirmesi için her ayrıntı düşünüldüğü aktarıldı. Alan içerisinde; 3 bin 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkurunun yanı sıra 3, 6 ve 9 kilometreden oluşan 3 treeking parkuru yer alıyor. Ayrıca çocukların doğayı keşfetmesini sağlayacak oyun alanları ve Şamlar’ın manzarasını gözler önüne seren seyir terası da bulunuyor.

MANGAL YAPMAK VE ATEŞ YAKMAK YASAK

Şamlar Tabiat Parkı 5. Kapı’da, muhtemel bir yangın ve çevre kirliliğin önüne geçmek için mangal yapmaya ve ateş yakmaya izin verilmiyor. Alan dumansız hava sahası olarak belirlendi. 

TARİHİ YOLCULUK

Şamlar Tabiat Parkı, doğal güzelliklerinin yanı sıra alana 7 kilometre uzaklıkta bulunan 2. Mahmut döneminden kalma bendi ziyaret etmek imkanı da sunuyor. Bendi ziyaret etmek isteyenler, yeşillikler içinde tarihi bir yolculuğa çıkabiliyor. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi