BİOS LİFE, sadece yeni konutlar değil, peyzaj alanları ve her metrekareyi kullanışlı hale getiren modern mimarisiyle ferah yaşam alanı sunuyor.

AYTEKİN: DEVLETİMİZLE BİRLİKTE BU YOLA ÇIKTIK

Bios Life Projesi hakkında bilgiler veren Aytek Yapı  Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Aytekin, “ Türkiye deprem kuşağında bir ülke. Özellikle devletimiz 6 Şubat depreminin ardından tüm imkanlarıyla kentsel dönüşüm için kolları sıvamış durumda. Biz de özel sektör temsilcileri olarak devletimize çıktığı bu yolda en büyük yardımcısı olma arzusundayız.” dedi.

Aytekin sözlerini şöyle sürdürdü; “Devletimiz bugün çok güçlü olsa da her şeye tek başına yetişmesi mümkün değil. Biz de bu nedenle devletimizin yanında oluyoruz ve vatandaşlarımızın güvenli ile konforlu alanlarda oturmaları için var gücümüzle çalışıyoruz.”

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Bir ilki başardıkları ifade eden Aytekin, “186 malikle bire bir görüşerek kat karşılığı anlaşma yaptık ve tek bir mahkemelik vaka bile olmadan eksiksiz imzayla projeye gittik. Bu Türkiye’de bir ilktir. Burada 340 tane bağımsız bölüm yapıyoruz. 180 tanesini eski maliklere yüzde 20 küçülterek teslim ediyoruz, kalanları da satarak buradaki yapım maliyetlerini çıkartıyoruz.” dedi.

“SADECE KONUT DEĞİL, YAŞAM ALANI YAPIYORUZ”

Aytekin projenin sunduğu olanaklardan bahsederek, “Yaşam alanımızda saunalar, havuzlar, spor salonları ve pek çok sosyal aktiviteler yer alacak. İnsanlarımız eski binalarından kurtulup yeni modern evlerinde bu saydığım olanaklarla birlikte sürekli bir tatil köyündeymiş gibi yaşayacak.” şeklinde konuştu.

Milyarlarca dolarlık Karadeniz otoyolu denizle birleşti Milyarlarca dolarlık Karadeniz otoyolu denizle birleşti

Projeyi etap etap anlatan Aytekin, “Halkalı Çamlıkaltı mevkii dediğimiz bölgede yani Halkalı Meydanı’nda, Çamlık Ormanı’nın yanıbaşında dört etaplı ayrı ayrı toplam bin konutluk bir proje yapıyoruz. Şimdi üzerinde olduğumuz bölüm eski adıyla Yelkenkent Sitesi, şimdi ise Bios Life 1 olarak ilk etap hayata geçecek. Hemen yanı başımızdaki komşu sitelerin bazıları ile anlaştık yıkımı sürüyor.   İkinci, üçüncü ve dördüncü etaplarla toplamda bin küsur konutlu proje olarak tamamlanacak.” dedi.

“PROJELERİMİZE 20 YILLIK TECRÜBEMİZİ KATIYORUZ”

Kurumsal tecrübelerini anlatan Remzi Aytekin, “Halkalı’da 1980’den itibaren aşağı Basın Ekspres’e kadar birçok ömrünü doldurmuş konut var. Bunlar beklenen deprem için büyük risk taşıyan yapılar ve biz de insanımız için hızlı bir şekilde devletimizle birlikte karış karış her yeri dönüştürme gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.

CEBECİ: METREKARESİ EN UCUZ OLAN BİZİM PROJEMİZDİR

Bios Life Satış Müdürü Eray Cebeci ise teknik bilgiler vererek şunları söyledi;

“Kentsel dönüşüm projeleri arasında metrekaresi en ucuz olan projenin kendilerine ait olduğunun altını çizerek, “5 bin metrekarelik bir alanı sadece peyzaj alanı olarak ayırdık. İnsanlarımızın yeşil alana ihtiyacını karşılamak yaptığımız fedakarlıklarla insana ve çevreye duyarlı projemizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

YENİ EVLERİNE KAVUŞTULAR

Kentsel dönüşüme girecek evlerinden çıkmaya hazırlanan ve Bios Life’da yeni bir yaşama hazırlanan bir aile mikrofonumuza duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Aile, Bios Life kentsel dönüşüm için tercih ettiğimiz bir marka oldu ve gerçekten bizi her açıdan mutlu etti. Biz sıradan bir konut bekliyorduk çünkü biliyorsunuz projelerin görselleri bile hep aynı oluyor neredeyse ama gelip şimdi burada örnek dairede de gördüğümüz gibi tasarım açısından çok iyi düşünülmüş, evin her metrekaresi büyük verimlilikle dizayn edilmiş ve insanlara cazip tekliflerle sunuluyor. Tüm bu şartları gördüğümüze biraz şaşırdık açıkçası.” dedi.

Tayfun Ercan / KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı