Bugüne kadar birçok siyasi, sosyal ve kültürel etkinlikte bulunup, kişisel çalışmalarıyla kadınlara örnek teşkil eden Betül İstanbullu "Hu Komşu Ankaraya Gidiyoruz" adlı kitabını 13 Mart.2015, saat 18:00-20:00 arasında Sarıyer Merkez Mahallesi’ndeki Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nin alt katında okurları için imzalayacak (eski nikah salonu) İmza gününe tüm dostlarını bekleyen İstanbullu, “Herkesi beklerim.Duyan duymayana söylesin” dedi.

 

Betül İstanbullu kimdir?

Sarıyer Yeniköylüyüm. İlk, orta ve lise öğrenimimi Sarıyer’de tamamladım. Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Lisesi mezunuyum. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü ve USA York Unıversty İşletme Bölümü’nde yaptım. Ayrıca Kadir Has Üniversitesi Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Gazetecilik Programı’nı tamamladım.

1984 yılında ‘ilkokul öğretmenliği’ ile başladığım profesyonel çalışma hayatına Sarıyer Belediye Başkanlığı’nda devam ettim. Sarıyer Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde yöneticilik görevlerinin yanı sıra 5 yıl evlendirme memurluğu yaptım. Ardından Şişli Belediye Başkanlığı’nda ‘evlendirme memurluğu’, ‘kadın sığınma evi sorumluluğu’ ve danışmanlık görevleri ile iş yaşamımı 2011 yılında emekli olarak tamamladım.

Profesyonel çalışma hayatının yanında sosyal sorumluluk projelerinde çalışmaya devam ettim. Çalışmalarıma sosyal açıdan ev hanımlarını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere Kadıneli Kulübü Derneği’ni  kurarak devam ettim.  Dernek bünyesinde Küresel Isınma konulu “ Kabul Günleri “ düzenledik.

Yine Dernek bünyesinde “Kadın Elinden Yazmalar” başlığı altında oluşturduğumuz “Serbest Kürsü” Projesi New York Üniversitesi öğrencileri tarafından yüksek lisans tezi olarak ele alındı. Ardından kurduğum ve imtiyaz sahibi olduğum www.kadinelisiyaset.com adlı internet haber sitesi ile kadınları özellikle ev hanımlarını aktif siyasetle bir araya getirmek için çalıştım.  Siyasilerden ne istersiniz diye Yılbaşında  ‘dilek ağacı’ çalışması yaptık ve bu çalışmayı kitaba dönüştürdüm.

‘Kahve Bahane, Siyasi Sohbetler Şahane’ adlı projede “kavgalı değil, kahveli siyaset’”sohbet günleri düzenledim.En son Sarıyer CHP belediye Başkanlığına adaylığımı koydum. Evli ve 21 yaşında  bir erkek evladım var.İngilizce biliyorum. (Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi