Yerel seçim sürecine start verilen şu günlerde İstanbul’daki en hareketli ilçelerden birisi de Esenyurt. İstanbul’da HEDEP seçmenin en belirleyici olduğu ilçe olan Esenyurt’ta, HEDEP’in kendi adayını çıkarıp CHP’yi desteklememe kararının ardından AK Partili adayların iştahı arttı.

Ak Parti’ye Esenyurt Belediye Başkan Adayı olabilmek için 20 kişi başvuruda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise 16 kişi aday adayı olarak müracaatını yaptı. 16 kişiden birisi de görevdeki Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt.

Belediye Başkanı Bozkurt’un CHP Parti Meclisi tarafından yeniden aday gösterilme durumu varken, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’den çok tartışılacak açıklama geldi. İnternet mecrası Meydan TV’den Cihan Beyaz’ın haberi Esenyurt ve CHP gündemine bomba gibi düştü.

Ergin, halen ilçe başkanlığı görevine devam etmesine ve Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa etmemiş olmasına rağmen kendisinin aday olacağını iddia etti. Kendisi dışında aday adayları Ali Gökmen ve Engin Doğru’nun aday olmak hakkı olduğunu söyledi.  Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve diğer 13 aday adayının başvurusunun boşuna olduğunu ima eden açıklamalar yaptı. Ergin “Biz bir ekibiz. Bu ekibin içerisinde muhtemelen üç aday adayı olacak. Ama şunu bilin, bu iki aday adayı her zaman benden daha önde olmuştur. Onlardan herhangi birinin olmasını kendimden daha çok istiyorum. Ümit ederim ki bu iki arkadaşımdan birisi seçilir. Gönül rahatlığıyla söylüyorum ki, CHP'nin kutsal örgütü içinde herhangi bir hareket, partinin mensuplarının birbirine yapabileceği bir hareket değildir. En iyi ve toplum karşısında en fazla kabul edilebilir olanı seçmeye çalışıyoruz.” dedi.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANIMIZDA BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

Konuşmasını Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve diğer adaylarında değerli olduğunu söyleyerek yumuşatan Ergin şunları söyledi: “Kendi aramızda bu adayları toplumun önüne çıkarıp oylarını rica edeceğiz, 'Bizi kabul edin' diyeceğiz. Söylediğiniz tabanda birleşme, artık bir ittifak mıdır, yoksa emperyalizme ve mevcut despotizme karşı tek safta birleşme midir, nasıl adlandırırsak adlandıralım. Bu birleşmeyi en doğru adayı bulana kadar yapmaya çalışıyoruz ve bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Mevcut belediye başkanımız bizim için değerlidir, diğer aday adayı arkadaşlarımız da bizim için değerlidir.  Örgüt burada kendi sınırları içerisinde, kendi evlatları için mücadele ediyor. Aynı zamanda, hem Esenyurt'un iktidarı hem de bu iktidarın Türkiye'ye büyük bir katkısı için mücadele ediyorlar.

“KİMSE KUSURA BAKMASIN, HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER”

Başka ilçelerdeki arkadaşlar da kendi aralarında mücadele veriyorlar. Biz onlar için bir şey diyor muyuz? Onların ilçesine başka yerden gelenleri de ayıplıyoruz. Kimse kusura bakmasın, her horoz kendi çöplüğünde öter. Buraları bu arkadaşlardan ( Ali Gökmen- Engin Doğru), bizlerden, bu örgütün neferlerinden daha iyi kimse bilemez. Hangi sokağa girdiğimizde, hangi evle görüşeceğimizi artık biliyoruz. Onlar ( diğer aday adayları), o bilgileri sizlerden, bizlerden alarak oralara gidecekler. Buna ne gerek var?” diye sordu.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

PARTİLİLER: BU TİP KARARLAR PARTİ MECLİSİNDE ALINIR

İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’in bu açıklamalarına aday adaylarından ve partililerden büyük tepki geldi. Diğer aday adayları ile eşit şartlarda yarışması gereken bir isteklinin partinin ilçe başkanlığı makamından güç almaya devam etmesinin CHP’deki demokrasi anlayışıyla da, siyasi temayüllerle de uyuşmadığını söyleyen partililer, “ Eski Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun tekrar aday olacağını açıklayınca herkes tepki göstermişti. Çünkü CHP’de bu tip kararlar parti meclisinde alınır. Genel başkan dahi parti meclisinin üstünde bir iradeye sahip değildir. Kılıçdaroğlu’nun yaptığını parti iradesine saygısızlık kabul ederken, Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’in sokaktaki sorumsuz birinin yapacağı türden açıklamalar yapmasını doğru bulmuyoruz.

“ERGİN NEYE HİZMET ETTİĞİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR”

Esenyurt’ta hali hazırda başarı ile görev yapan bir CHP’li belediye başkanı varken, ilçe başkanına düşen onun arkasında durmak ve örgütümüzün halka aktarabileceği şekilde hizmetlerini anlatmaktır. Partiye emek vermiş, medeni cesaret göstermiş, ekipleri ile birlikte Esenyurt’ta CHP’yi anlatan, ‘kim aday olursa onun yanında oluruz’ diyen aday adaylarımızın şevkini kırmaya kimin hakkı var? İlçe başkanı kendine çeki düzen vermelidir. İBB seçimleri için oy deposu olan Türkiye’nin en büyük ilçesinde, HEDEP ve İyi Parti ayrı aday çıkarma kararı almışken, bir de partimizin kanaat önderlerini mi kaybedelim? İlçe Başkanı Hüseyin Ergin neye hizmet ettiğini gözden geçirmelidir.” diye konuştular. HABER MERKEZİ-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı