CHP’de büyük kurultay ve yerel seçimler öncesi özellikle İstanbul’da büyük yarışlara sahne olan ilçe kongreleri yapıldı. CHP Fatih’te de geçtiğimiz dönem ilçe başkanı Soner Özimer, yapılan kongrenin ardından ilçe başkanı olmuştu.

KAYYUM ŞOKU

CHP Fatih’te tek adayla gerçekleşecek olan CHP Fatih İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, CHP Genel Merkezi’nden geldiği öne sürülen talimatla ertelenmek istenince kongre karışmıştı. 17 yıldır CHP Fatih’te yönetim kadrosunda görev yapan İlçe Başkan Adayı Yavuz Nazlıgül adaylıktan çekilmiş ve yerine, geçtiğimiz genel seçimlerde CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Soner Özimer başkan olarak seçilmişti.

Olaylı kongre sonrasında CHP Fatih İlçe Başkanlığı’na kayyum atanacağı bildirildi.

ÖZİMER: 100 YILLIK PARTİMİZE EL KOYMAYA ÇALIŞILIYOR

CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, CHP’ye sonradan katılan ve “CHP vakıf olsun” söylemlerine imza attığını söylediği birtakım odakların parti yönetiminde söz sahibi olmaya çalıştığını söyleyerek tepki dolu bir basın açıklaması yaptı.

Özimer şunları söyledi;

Birincisi milletvekili adayı olarak istifa ettikten sonra, normalde ille yönetiminin kendi içerisinden bir ilçe başkanı seçmesi gerekirken, yönetimin tamamı görevden alınmış ve yerine dışarıdan bir ilçe başkanı ve 14 tane ilçe yöneticisi atanarak ilçeye gelmiştir.

Kayyum olarak gelenler sekiz ay görev yapmıştır. Mahalle seçimlerinden sonra umduklarını bulamayan yeni yöneticiler aday dahi olamamışlardır. Karar aldıkları tarihte yapacakları ilçe kongresini açmak yerine, biz ilçe kongresini ileriki bir tarihe erteliyoruz diyerek salondan koşarcasına çıkmışlardır. Onurlu bir yöneticinin ilçe kongresini açması ardından salonda bulunan delegelerle seçilen divan ve ardından ilçe seçim kurulu gözetiminde yapılan seçimle, yeni yönetim iş başına gelmiş, ilçe Seçim kurulu mazbatayı yeni yönetime vermiş ve yeni yönetim göreve başlamıştır.

Ancak seçilen 11 il delegesinin değişimci olduğu düşünülmesi ve değişim rüzgârlarının esmesi nedeniyle genel merkez ve il Başkanlığı bu 11 il delegesine İstanbul seçiminde oy kullandırmamak için yapılan seçimin itirazını Ankara YSK’ya taşımış, tek aday ve tek liste olarak çıkılan seçim, nedense Ankara da iptal olmuştur. Şimdi Fatih ilçemiz yeni bir kayyum atamasını beklemektedir. Amaç sadece 11 il delegesinin oy kullanmasının önüne geçmek olduğu aşikardır. 45 gün sonra yapılacak seçimde yine aynı arkadaşlar ilçe seçimi kazanacaktır, bunu herkes bilmektedir. Oysa Genel Başkanımız ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 02.05.2023 tarihinde Van’da yaptığı konuşmasında “Büyük haksızlıklar yapıldığını, demokrasinin ayaklar altına alındığını, seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz.” demiştir.

Üzülerek görüyoruz ki partimizde kayyum atamaları devam etmektedir.  100 yıllık ulu çınar CHP’sinde ilginç olaylar Fatih’te olmaktadır.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Bu olayın bir kaç sonucu ortaya çıkar,

1) bundan böyle kongre yapmak istemeyen ilçe başkanları kürsüye çıkarak; “bana bir WhatsApp mesajı geldi ben kongreyi erteliyorum, diye bir yetkiye sahiptirler, böylece kongre ertelenir.

2) YSK ne karar verirse versin örneğin daha önce seçimlerde “mühürsüz oyların geçerli sayılması gibi” genel merkezde bulunanların bu karara itiraz hakkı olmaz,

3) il ve genel merkezin düşündüğü de budur, Fatih’in il seçimlerinde 11 delegenin  iradesinin sandığa yansımasının engellenmesi.  Haktan Hukuktan Adaletten bahseden genel merkezin, 11 arkadaşımızın iradesinin sandığa yansımasını engellemek istemesi üzüntü vericidir. Artık tuz kokmuştur, korkunun ecele faydası yoktur, koltukları korumak için Fatih ilçesinin seçime girmesin engellemeye çalışmak demek,  diğer 38 ilçenin de dikkatini çekmiştir. Oradaki (diğer ilçe başkanı) mevkidaşlarımın buna göre karar vereceklerine inancım tamdır. Bugün Fatih’e yapılan yarın uygun bir zaman geldiğinde kendileri gibi düşünmeyen ilçelere de yapılacaktır.

CHP 100 yıllık köklü bir partidir, kişilerin koltuk sevdaları makam mevki sevdaları 100 yıllık partimize gölge düşüremez. Cumhuriyet Halk Partisi sevdamızı sonradan partiye katılarak ‘CHP vakıf olsun’ diyenler engelleyemeyecektir. Atatürk’ün izinde Cumhuriyet Halk Partimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı