Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşananların ardından Türkiye gündemi tekrar Anayasa tartışmalarına evrildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Darbe yapıyor” ifadesi sonrasında bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

Basın açıklamasını İstanbul il örgütü adına yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, oturma eyleminin her gün aynı saatte olacağını söyledi.

ÇELİK: AKP BİLMELİ Kİ BU DURUMU ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

Çelik şu ifadeleri kullandı;

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

“demokrasi mücadelesi veren emektar örgütümüz bugün bu kalkışmaya dur demek için burada. Yarın da öbür gün de buradayız. Günlerce sürecek oturma eylemi başlatıyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı tanınmadı ve Atalay’ı da özgürlüğünden ettiler. Her dakika hukuku çiğnemeye devam ediyorlar. Can Atalay’a sesleniyoruz; yalnız değilsiniz. Hukuku ve Anayasa’yı savunan milyonlar var arkanızda.

Hemen her gün yargıda bir skandalla karşılaşıyoruz. Gözaltılar, soruşturmalar oluyor sürekli. Anlaşılan o ki Türkiye’yi 800 yıl önce yayınlanan Magna Carta’nın bile gerisine götürmek istiyorlar. Bu durum geçiştirilebilecek bir durum değil. AKP bilmeli ki bu durumu asla kabullenmeyeceğiz. Yargı iktidarın ring alanı değildir. Yargı iktidarın elindeki sopa değildir. Bu bir yargı krizi olarak sunuluyor. İçinde bulunduğumuz durum Anayasa’yı tanımamaya dayanan bir kalkışmadır. Bu kalkışmaya karşı durup Cumhuriyeti ve değerlerimizi savunacağız. Yarın da burada olacağız, sonraki gün de burada olacağız. Oturma eylemimiz her gün saat 14’te burada olacak. Herkesi bu mücadeleye çağırıyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye!”

Editör: Anıl Kılıçlı